« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-10 15:31:00
Temat: słoiki z paprykiWitam,
podczytuję Waszą grupę od jakiegoś czasu a teraz potrzebuję pomocy.
Mam przepis na paprykę oto on
6szklanek wody + 1 szklanaka octu
4 łyżki cukru , 1 łyżka oliwy do słoika
paprykę sparzyć , ułożyć w słoikach dodać gorczycę pieprz i listek
bobkowy.Zalać zalewą.
No i właśnie tu mam problem czy zalać zalewą gorącą i tyle , czy trzeba
jeszcze te słoiki zagotować .Proszę o pomoc.
Tiretka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-10 20:02:14
Temat: Re: słoiki z paprykiWitam.
Bylo duzo fjnych raz jak robic przetwory (czesto bez gotowania) w watku
"czosnek marynowany"
Tak pisala mistella.
"Witam. Wprawdzie nie robiłam przetworów bez cukru, ale dla pewności, że
Ci się
zamkną, nakładaj gorące do gorących słoików / wyprażonych w piekarniku/i
szybko do góry dnem /do wystygnięcia/. Jedyne przetwory które gotuję to
ogórki
konserwowe /4-5 mnin/. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to nie krępuj się,
chętnie odpowiem. pzdr."
"itam. Rzecz gustu. Nigdy nie pasteryzuję marynat / śliwki, gruszki,
grzyby,
dynia itp./ , zalewam tylko gorącą marynatą i stawiam słoiki do góry dnem.
Jeśli chcesz aby czosnek był miękki to pasteryzuj, jęsli ma być twardy
naturalnie, to zalej zimną marynatą. Dobrze jest jednak zalać gorącą,
ponieważ
słoik Ci się zamknie. pzdr."
Pozdrawiam. Beazuku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-11 15:58:59
Temat: Re: słoiki z papryki
Użytkownik "Beazuku" <b...@p...fm> napisał w wiadomości
news:bm7379$k8o$1@absinth.dialog.net.pl...
> Witam.
> Bylo duzo fjnych raz jak robic przetwory (czesto bez gotowania) w watku
> "czosnek marynowany"
>
> Tak pisala mistella.
> "Witam. Wprawdzie nie robiłam przetworów bez cukru, ale dla pewności, że
> Ci się
> zamkną, nakładaj gorące do gorących słoików / wyprażonych w piekarniku/i
> szybko do góry dnem /do wystygnięcia/. Jedyne przetwory które gotuję to
> ogórki
> konserwowe /4-5 mnin/. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to nie krępuj
się,
> chętnie odpowiem. pzdr."
>
> "itam. Rzecz gustu. Nigdy nie pasteryzuję marynat / śliwki, gruszki,
> grzyby,
> dynia itp./ , zalewam tylko gorącą marynatą i stawiam słoiki do góry dnem.
> Jeśli chcesz aby czosnek był miękki to pasteryzuj, jęsli ma być twardy
> naturalnie, to zalej zimną marynatą. Dobrze jest jednak zalać gorącą,
> ponieważ
> słoik Ci się zamknie. pzdr."
>
>
>
> Pozdrawiam. Beazuku
Dzięki śliczne
Pozdrawiam Tiretka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-17 12:52:26
Temat: Re: słoiki z paprykiMożna gorącą wodą i nie gotować
Użytkownik "Neo" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bm6jca$bml$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam,
> podczytuję Waszą grupę od jakiegoś czasu a teraz potrzebuję pomocy.
> Mam przepis na paprykę oto on
> 6szklanek wody + 1 szklanaka octu
> 4 łyżki cukru , 1 łyżka oliwy do słoika
> paprykę sparzyć , ułożyć w słoikach dodać gorczycę pieprz i listek
> bobkowy.Zalać zalewą.
> No i właśnie tu mam problem czy zalać zalewą gorącą i tyle , czy trzeba
> jeszcze te słoiki zagotować .Proszę o pomoc.
> Tiretka
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |