Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia smazony ser-przemyslenia

Grupy

Szukaj w grupach

 

smazony ser-przemyslenia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-23 06:13:32

Temat: smazony ser-przemyslenia
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tak sobie mysle o tej potrawie poruszajacej serca (i zoladki
Grupowiczow)...zanim sprobowalam tego sera w Czechach probowalam go robic w
domu, wychodzil smaczny, ale - jak sie przekonalam w Czechach - ich jest
nieco inny, przede wszystkim panierka trzyma sie sera jak tesciowa
parapetu;-)
Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka, moze
na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?


pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-23 07:10:01

Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


> Tak sobie mysle o tej potrawie poruszajacej serca (i zoladki
> Grupowiczow)...zanim sprobowalam tego sera w Czechach probowalam go robic w
> domu, wychodzil smaczny, ale - jak sie przekonalam w Czechach - ich jest
> nieco inny, przede wszystkim panierka trzyma sie sera jak tesciowa
> parapetu;-)
> Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
> posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka, moze
> na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?

próbowałem kiedyś na Camembercie instrukcję znajomego kucharza (niestety
zniknął mi z oczu przed kilku laty). Ser zmoczyć wodą i utaplać w mące.
Podsuszyć i dopiero potem panierować.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 07:17:01

Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> próbowałem kiedyś na Camembercie instrukcję znajomego kucharza (niestety
> zniknął mi z oczu przed kilku laty). Ser zmoczyć wodą i utaplać w mące.
> Podsuszyć i dopiero potem panierować.


I jak wyszla ta proba - rzeczywiscie panierka lepiej trzymala sie sera i
bulka tarta nie latala samopas po patelni?


Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 07:33:42

Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


>>próbowałem kiedyś na Camembercie instrukcję znajomego kucharza (niestety
>>zniknął mi z oczu przed kilku laty). Ser zmoczyć wodą i utaplać w mące.
>>Podsuszyć i dopiero potem panierować.
>
>
>
> I jak wyszla ta proba - rzeczywiscie panierka lepiej trzymala sie sera i
> bulka tarta nie latala samopas po patelni?

jak stado teściowych, obecnych i przyszłych.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 07:40:08

Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ak4jde$e4k$1@news.tpi.pl...
> Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
> posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka,
moze
> na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?
>
> Basia
Basiu, ja robie z sera salami,( ok. 1 cm) jesli zwykly , bez dodatkow- to go
zaostrzam papryka i w jajko, bulke, jajko i bulke.Po takim podwojnym
panierowaniu nigdy nie wyplywa i jakos panierka tez nie lata- moze mi tak
sie tylko farci?

Jola L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 07:43:47

Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:ak4jde$e4k$1@news.tpi.pl...
>> Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
>> posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka,
>moze
>> na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?
>>
>> Basia
>Basiu, ja robie z sera salami,( ok. 1 cm) jesli zwykly , bez dodatkow- to go
>zaostrzam papryka i w jajko, bulke, jajko i bulke.Po takim podwojnym
>panierowaniu nigdy nie wyplywa i jakos panierka tez nie lata- moze mi tak
>sie tylko farci?
>
>Jola L-L

MNie na salami tez sie podwojna panierka trzyma, a jeszcze przed panieorwaniem
smaruje pesto.

Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 08:02:02

Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Od: "Saman_tha" <s...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

> Basiu, ja robie z sera salami,( ok. 1 cm) jesli zwykly , bez dodatkow- to
go
> zaostrzam papryka i w jajko, bulke, jajko i bulke.Po takim podwojnym
> panierowaniu nigdy nie wyplywa i jakos panierka tez nie lata- moze mi tak
> sie tylko farci?

ja tez robie z salami

ale po pokrojeniu na plastry obtaczam w mace (tylko ) i wkladam do lodowki
na ok. 0,5 godz.
potem jajko, bulka i na patelnie
panierka sie trzyma i ser trzyma sie kupy

zawsze myslalam ze to przez to trzymanie w lodowce...
ale moge sie mylic :) moze i mi jak Joli sie farci :)


--
Saman_tha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-23 08:04:12

Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Monisiatko" <M...@i...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, August 23, 2002 9:43 AM
Subject: Re: smazony ser-przemyslenia


> >
> >Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> >news:ak4jde$e4k$1@news.tpi.pl...
> >Basiu, ja robie z sera salami,( ok. 1 cm) jesli zwykly , bez dodatkow- to
go
> >zaostrzam papryka i w jajko, bulke, jajko i bulke.Po takim podwojnym
> >panierowaniu nigdy nie wyplywa i jakos panierka tez nie lata- moze mi tak
> >sie tylko farci?
> >
> >Jola L-L
>
> MNie na salami tez sie podwojna panierka trzyma, a jeszcze przed
panieorwaniem
> smaruje pesto.
>
> Monika
Potwierdzam, panieruje dwa razy, smaze na teflonowej patelni, z niewielka
ilocia tluszczu i trzyma sie jak bullterier kosci ;-)
Herbatka



--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

szybko pomoc)))
szybki obiad
Dlaczego trzeba rozmrazac mieso?
co podać gościom ?
papryka marynowana??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »