| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-23 06:13:32
Temat: smazony ser-przemysleniaTak sobie mysle o tej potrawie poruszajacej serca (i zoladki
Grupowiczow)...zanim sprobowalam tego sera w Czechach probowalam go robic w
domu, wychodzil smaczny, ale - jak sie przekonalam w Czechach - ich jest
nieco inny, przede wszystkim panierka trzyma sie sera jak tesciowa
parapetu;-)
Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka, moze
na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-23 07:10:01
Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
> Tak sobie mysle o tej potrawie poruszajacej serca (i zoladki
> Grupowiczow)...zanim sprobowalam tego sera w Czechach probowalam go robic w
> domu, wychodzil smaczny, ale - jak sie przekonalam w Czechach - ich jest
> nieco inny, przede wszystkim panierka trzyma sie sera jak tesciowa
> parapetu;-)
> Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
> posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka, moze
> na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?
próbowałem kiedyś na Camembercie instrukcję znajomego kucharza (niestety
zniknął mi z oczu przed kilku laty). Ser zmoczyć wodą i utaplać w mące.
Podsuszyć i dopiero potem panierować.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 07:17:01
Temat: Re: smazony ser-przemyslenia> próbowałem kiedyś na Camembercie instrukcję znajomego kucharza (niestety
> zniknął mi z oczu przed kilku laty). Ser zmoczyć wodą i utaplać w mące.
> Podsuszyć i dopiero potem panierować.
I jak wyszla ta proba - rzeczywiscie panierka lepiej trzymala sie sera i
bulka tarta nie latala samopas po patelni?
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 07:33:42
Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
>>próbowałem kiedyś na Camembercie instrukcję znajomego kucharza (niestety
>>zniknął mi z oczu przed kilku laty). Ser zmoczyć wodą i utaplać w mące.
>>Podsuszyć i dopiero potem panierować.
>
>
>
> I jak wyszla ta proba - rzeczywiscie panierka lepiej trzymala sie sera i
> bulka tarta nie latala samopas po patelni?
jak stado teściowych, obecnych i przyszłych.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 07:40:08
Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ak4jde$e4k$1@news.tpi.pl...
> Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
> posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka,
moze
> na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?
>
> Basia
Basiu, ja robie z sera salami,( ok. 1 cm) jesli zwykly , bez dodatkow- to go
zaostrzam papryka i w jajko, bulke, jajko i bulke.Po takim podwojnym
panierowaniu nigdy nie wyplywa i jakos panierka tez nie lata- moze mi tak
sie tylko farci?
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 07:43:47
Temat: Re: smazony ser-przemyslenia>
>Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:ak4jde$e4k$1@news.tpi.pl...
>> Dzis mam zamiar zrobic serowy eksperyment - zanim zaczne ser panierowac
>> posmaruje go cieniutko olejem, potem bulka, jajko i jeszcze raz bulka,
>moze
>> na ten olej panierka lepiej sie przyklei i ser nie ucieknie na patelnie?
>>
>> Basia
>Basiu, ja robie z sera salami,( ok. 1 cm) jesli zwykly , bez dodatkow- to go
>zaostrzam papryka i w jajko, bulke, jajko i bulke.Po takim podwojnym
>panierowaniu nigdy nie wyplywa i jakos panierka tez nie lata- moze mi tak
>sie tylko farci?
>
>Jola L-L
MNie na salami tez sie podwojna panierka trzyma, a jeszcze przed panieorwaniem
smaruje pesto.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 08:02:02
Temat: Re: smazony ser-przemyslenia> Basiu, ja robie z sera salami,( ok. 1 cm) jesli zwykly , bez dodatkow- to
go
> zaostrzam papryka i w jajko, bulke, jajko i bulke.Po takim podwojnym
> panierowaniu nigdy nie wyplywa i jakos panierka tez nie lata- moze mi tak
> sie tylko farci?
ja tez robie z salami
ale po pokrojeniu na plastry obtaczam w mace (tylko ) i wkladam do lodowki
na ok. 0,5 godz.
potem jajko, bulka i na patelnie
panierka sie trzyma i ser trzyma sie kupy
zawsze myslalam ze to przez to trzymanie w lodowce...
ale moge sie mylic :) moze i mi jak Joli sie farci :)
--
Saman_tha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-23 08:04:12
Temat: Re: smazony ser-przemyslenia
----- Original Message -----
From: "Monisiatko" <M...@i...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, August 23, 2002 9:43 AM
Subject: Re: smazony ser-przemyslenia
> >
> >Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> >news:ak4jde$e4k$1@news.tpi.pl...
> >Basiu, ja robie z sera salami,( ok. 1 cm) jesli zwykly , bez dodatkow- to
go
> >zaostrzam papryka i w jajko, bulke, jajko i bulke.Po takim podwojnym
> >panierowaniu nigdy nie wyplywa i jakos panierka tez nie lata- moze mi tak
> >sie tylko farci?
> >
> >Jola L-L
>
> MNie na salami tez sie podwojna panierka trzyma, a jeszcze przed
panieorwaniem
> smaruje pesto.
>
> Monika
Potwierdzam, panieruje dwa razy, smaze na teflonowej patelni, z niewielka
ilocia tluszczu i trzyma sie jak bullterier kosci ;-)
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |