| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-05 00:44:14
Temat: Re: sok z 1 cytryny
"Jerzy" <0...@m...pl> wrote in message
news:95kl4s$re4$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Użytkownik Ania Derejski <a...@v...ca> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:iukf6.3169$r...@w...videotron.net...
> [...]
> > Tez nie pije herbaty z cytryna, ale cytryny zawsze mam w domu.
> > Cytryne mozesz uzyc do zakwaszania
> Nic z tego, cytryna daje odczyn zasadowy ale ma "kwaśny" smak. ;-)))
> I dlatego jest zdrowa. Przynajmniej do "mięsnych" i "warzywnych" potraw.
> pozdrawiam, Jerzy
>
Panie Jerzy!!
Ja pana kiedys udusze :))))
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-05 08:33:22
Temat: Re: sok z 1 cytrynyaby nie zabic enzymow w miodzie woda nie powinna byc cieplejsz niz 40 st.C, bo
w przeciwnym wypadku enzymy sie rozloza pod wplywem temperatury
reszta jak ponizej
pozdrawiam
iza
> Taki napoj powinno sie przygotowac wieczorem (lyzka miodu na szklanke
> przegotowanej wody, max. 60 st. C, sok z cytryny do smaku), pozwolic postac
> przez noc - uaktywniaja sie wtedy enzymy zawarte w miodzie. Wypijamy rano,
> na czczo, zaraz po przebudzeniu. Napoj ma mnostwo cennych wlasciwosci m.in.,
> jakby to ladnie ujac, pobudza perystaltyke jelit :-)
>
> Beata
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 09:25:11
Temat: Re: sok z 1 cytrynyUżytkownik Ania Derejski <a...@v...ca> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:oHmf6.4670$r...@w...videotron.net...
[...]
> Panie Jerzy!!
> Ja pana kiedys udusze :))))
Nie ty jedna masz na to ochotę ;-)))
Obiecanki cacanki!
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 14:35:59
Temat: Re: sok z 1 cytrynyAnia Derejski wrote:
> Tez nie pije herbaty z cytryna, ale cytryny zawsze mam w domu.
> Cytryne mozesz uzyc do zakwaszania sosow, zup, kapusty,
> salatek. Wszedzie gdzie lejesz ocet mozesz zastapic go sokiem z cytryny.
> Nawt galarete jem z sokiem z cytryny a nie octem.
> Sprobuj kiedys :))
> W koncu mozna tez zrobic drineczka z ginu, toniku i soku z cytryny.
i paste z awokado! :)
smacznego
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 17:02:58
Temat: Re: sok z 1 cytryny
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:4alr7t84m5clbpo210anpbas4o94sso19d@4ax.com...
> albo pic, zamiast herbaty, wode przegotowana/bardzo ciepla z
> miodem i cytryna (jak postoi to przechodzi slicznie aromatem
> cytrynowym)
Taki napoj powinno sie przygotowac wieczorem (lyzka miodu na szklanke
przegotowanej wody, max. 60 st. C, sok z cytryny do smaku), pozwolic postac
przez noc - uaktywniaja sie wtedy enzymy zawarte w miodzie. Wypijamy rano,
na czczo, zaraz po przebudzeniu. Napoj ma mnostwo cennych wlasciwosci m.in.,
jakby to ladnie ujac, pobudza perystaltyke jelit :-)
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 18:17:38
Temat: Re: sok z 1 cytryny
> > Nic z tego, cytryna daje odczyn zasadowy ale ma "kwaśny" smak. ;-)))
> > I dlatego jest zdrowa. Przynajmniej do "mięsnych" i "warzywnych" potraw.
> > pozdrawiam, Jerzy
>
bo cytrynki jak sie doda do mieska [np. wouowinki, a fe] to sie takie miesko
bardzo szybko udusi i bedzie mieciutkie jak sie patrzy:)
>
> Panie Jerzy!!
> Ja pana kiedys udusze :))))
> Ania
>
eeetam, czemu?:)
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-06 02:16:50
Temat: Re: sok z 1 cytryny
"Patrycja Kazala" <k...@m...pw.edu.pl> wrote .
>
> i paste z awokado! :)
>
> smacznego
> pat
No wlasnie :))
Ania
> --
> Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
> PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
> SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |