| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-12 10:28:40
Temat: sól i suszone owoceOglądałam ostatnio program w tv , o właściwościach soli i dowiedziałam się
co zrobić żeby suszone owoce nie ciemniały- trzeba je zamoczyć w roztworze
soli z cukrem .Po wyschnięciu mają pięknie zachowane kolory -szczególnie
chipsy jabłkowe z zieloną skórką .
Po za tym opowiadali też o wspaniałych właściwościach kryształków soli ( w
małej ilości wody rozpuszcza się tyle samo cukru co soli , kiedy woda
odparuje kruszy się na kawałeczki) dodawanych do wszystkiego , ba nawet do
lodów -podobno efekt rewelacyjny .
może ktoś będzie miał ochotę spróbować czegoś takiego
pozdr.dorcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |