Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sól i suszone owoce

Grupy

Szukaj w grupach

 

sól i suszone owoce

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-12 10:28:40

Temat: sól i suszone owoce
Od: "Dorcia" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Oglądałam ostatnio program w tv , o właściwościach soli i dowiedziałam się
co zrobić żeby suszone owoce nie ciemniały- trzeba je zamoczyć w roztworze
soli z cukrem .Po wyschnięciu mają pięknie zachowane kolory -szczególnie
chipsy jabłkowe z zieloną skórką .
Po za tym opowiadali też o wspaniałych właściwościach kryształków soli ( w
małej ilości wody rozpuszcza się tyle samo cukru co soli , kiedy woda
odparuje kruszy się na kawałeczki) dodawanych do wszystkiego , ba nawet do
lodów -podobno efekt rewelacyjny .

może ktoś będzie miał ochotę spróbować czegoś takiego

pozdr.dorcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czy mozna samą śmietaną?
Rafaello na krakersach - zrobilam - watpliwosci...
klasyczna pizza - straaasznie długie
koktajl orgazm
wędzenie w Zepterze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »