| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-06-17 20:13:32
Temat: sos cytrynowo - maslany do rybyBył w TV kiedyś podany pszepis na sos maślano - cytrynowy, pasował do ryby:
miesza się mikserem sok z cytryny z prawie płynącym masłem lekko podgżewa i
w zasadzie gotowy.
Kiedyś zrobiłam i był ok, ale nie pamiętam stosunku masła do cytryny,
zdaje się też tam była szczypta soli, i nie wiem czy nie odrobina cukru.
Zna ktoś pszepis?
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-06-18 07:35:24
Temat: Re: sos cytrynowo - maslany do ryby
> Zna ktoś pszepis?
>
"Pszepisu" nikt nie zna.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-06-18 07:54:36
Temat: Re: sos cytrynowo - maslany do ryby
"Stokrotka" <o...@a...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:itgchl$n5h$1@news.onet.pl...
> Był w TV kiedyś podany pszepis na sos maślano - cytrynowy, pasował do
> ryby:
> miesza się mikserem sok z cytryny z prawie płynącym masłem lekko podgżewa
> i w zasadzie gotowy.
> Kiedyś zrobiłam i był ok, ale nie pamiętam stosunku masła do cytryny,
> zdaje się też tam była szczypta soli, i nie wiem czy nie odrobina cukru.
> Zna ktoś pszepis?
>
A co to ten przepis? I to podgżewanie to co to jest? Pogrzebaczem trzeba
obracać ten pszepis, czy co?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |