Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sos cytrynowo - maslany do ryby

Grupy

Szukaj w grupach

 

sos cytrynowo - maslany do ryby

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-06-17 20:13:32

Temat: sos cytrynowo - maslany do ryby
Od: "Stokrotka" <o...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

Był w TV kiedyś podany pszepis na sos maślano - cytrynowy, pasował do ryby:
miesza się mikserem sok z cytryny z prawie płynącym masłem lekko podgżewa i
w zasadzie gotowy.
Kiedyś zrobiłam i był ok, ale nie pamiętam stosunku masła do cytryny,
zdaje się też tam była szczypta soli, i nie wiem czy nie odrobina cukru.
Zna ktoś pszepis?

--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-06-18 07:35:24

Temat: Re: sos cytrynowo - maslany do ryby
Od: Grzegorz Prędki <"klark[USUN"@TO][malpa]transkomp.com> szukaj wiadomości tego autora


> Zna ktoś pszepis?
>

"Pszepisu" nikt nie zna.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2011-06-18 07:54:36

Temat: Re: sos cytrynowo - maslany do ryby
Od: Andy Niwiński <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Stokrotka" <o...@a...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:itgchl$n5h$1@news.onet.pl...
> Był w TV kiedyś podany pszepis na sos maślano - cytrynowy, pasował do
> ryby:
> miesza się mikserem sok z cytryny z prawie płynącym masłem lekko podgżewa
> i w zasadzie gotowy.
> Kiedyś zrobiłam i był ok, ale nie pamiętam stosunku masła do cytryny,
> zdaje się też tam była szczypta soli, i nie wiem czy nie odrobina cukru.
> Zna ktoś pszepis?
>
A co to ten przepis? I to podgżewanie to co to jest? Pogrzebaczem trzeba
obracać ten pszepis, czy co?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Odp: Re: Odp: Re: Co dzisiaj dobrego robicie na obiad?
Odp: Re: Wątróbki z dorsza.
Odp: Re: Co dzisiaj dobrego robicie na obiad?
Pianka na kruchym cieście
Pytanie do posiadaczy "mandoliny" V-10

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »