| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-01-15 11:10:34
Temat: sos czosnkowyPolecam bardzo aromatyczny sos dla tych ktorzy lubia czosnek.
2 albo3 szklanki gestej smietany, pol lyzki musztardy dijon, lyzka chrzanu,
4 zabki wycisnietego czosnku, cukier i sok z cytryny do smaku. skladniki
wymieszac sos odstawic w chlodne miejsce, smakuje wysmienicie jako dodatek
do mies na zimno czy kanapek tylko zapach czosnku jest czasem intensywny
.( odstrasza wampiry@)
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-01-15 11:31:30
Temat: Re: sos czosnkowy> 4 zabki wycisnietego czosnku, >
Na taką ilość sosu daję nie 4 ale conajmniej główkę czosnku, polskiego
czosnku:) Cztery ząbki lo light...
Pzdr
Jacek Szczecin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-01-15 12:07:21
Temat: Re: sos czosnkowyUżytkownik Killer napisał:
>>4 zabki wycisnietego czosnku, >
>
>
> Na taką ilość sosu daję nie 4 ale conajmniej główkę czosnku, polskiego
> czosnku:) Cztery ząbki lo light...
Dokładnie - ja pół główki daję na pół szkalnki śmietany i pół szkalnki
majonezu :D
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-01-15 14:17:00
Temat: Re: sos czosnkowyja polecilbym moim zdaniem lepszy przepis, zwlaszcza do gyrosa.
Jogurt naturalny, pieprz cayanne, sol, pieprz czarny mielony, koper, 2
swieze srednie ogorki, 6-7 zabkow czosnku.
ogorki zetrzec, odsaczyc, dolac jogurt, przyprawic, posiekac koper, wycisnac
z 6 duzych zabkow czosnku i tyle.
gg:1099118
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-01-15 15:17:14
Temat: Re: sos czosnkowy
"Grupa" <m...@o...mm.pl> wrote in message
news:dqdlgu$20re$1@news.mm.pl...
> ja polecilbym moim zdaniem lepszy przepis, zwlaszcza do gyrosa.
> Jogurt naturalny, pieprz cayanne, sol, pieprz czarny mielony, koper, 2
> swieze srednie ogorki, 6-7 zabkow czosnku.
> ogorki zetrzec, odsaczyc, dolac jogurt, przyprawic, posiekac koper,
wycisnac
> z 6 duzych zabkow czosnku i tyle.
>
No... to jest z grubsza tzatiki po prostu :)
Do różnych mięs grilowanych, pieczonych itp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-01-15 16:06:50
Temat: Re: sos czosnkowyno tak z grubsza, niektorzy dodaja majonezu ale ja ogolnie go nieznosze.
Użytkownik "mich" <m...@p...com> napisał w wiadomości
news:dqdor7$135b$1@news.mm.pl...
>
> "Grupa" <m...@o...mm.pl> wrote in message
> news:dqdlgu$20re$1@news.mm.pl...
>> ja polecilbym moim zdaniem lepszy przepis, zwlaszcza do gyrosa.
>> Jogurt naturalny, pieprz cayanne, sol, pieprz czarny mielony, koper, 2
>> swieze srednie ogorki, 6-7 zabkow czosnku.
>> ogorki zetrzec, odsaczyc, dolac jogurt, przyprawic, posiekac koper,
> wycisnac
>> z 6 duzych zabkow czosnku i tyle.
>>
>
> No... to jest z grubsza tzatiki po prostu :)
> Do różnych mięs grilowanych, pieczonych itp
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-01-16 07:11:10
Temat: Re: sos czosnkowyUżytkownik "Czlowiek" napisał:
> niektorzy dodaja majonezu ale ja ogolnie go nieznosze.
To umrzesz zdrowszy! A'propos konia....odpowiadaj pod postem.
--
________________________________________
-=Elwood=-
Our Knowledge Is Our Power
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |