Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sos serowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

sos serowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 21


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-07-11 13:09:23

Temat: Re: sos serowy
Od: " Zora" <z...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

maciej debski <mac@not_for_spammers.tv> napisał(a):


> jesli masz dostęp - poszukaj w Tesco na polce z pakowanymi serami.
> bywa tam cheddar firmowany przez tesco - ok 21 pln za kg.

W kawałku czy tarty? Namierzyłam w Teresco mieszankę cheddara z mozarellą ,
całość tarta, 200 gr za 6,59 zł. Taki w czarnym opakowaniu, po części
przeźroczystym.Zdaje się, że nie o tym piszesz.


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-07-11 13:11:44

Temat: Re: sos serowy
Od: "maciej debski" <mac@not_for_spammers.tv> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "tarator" <t...@v...pl> napisał...

> jak o ilość dębu w debskim
> tarator

padłem na ziemię ze śmiechu,
lubisz sobie cbcvreqbyvć orm frafh, prawda?

mac.






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-07-11 13:16:59

Temat: Re: sos serowy
Od: "tarator" <t...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "maciej debski" <mac@not_for_spammers.tv> napisał w wiadomości
news:datrg5$okh$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "tarator" <t...@v...pl> napisał...
>
>> jak o ilość dębu w debskim
>> tarator
>
> padłem na ziemię ze śmiechu,
> lubisz sobie cbcvreqbyvć orm frafh, prawda?
jaśniej proszę
tarator

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-07-11 13:52:48

Temat: Re: sos serowy
Od: "maciej debski" <mac@not_for_spammers.tv> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik " Zora" <z...@N...gazeta.pl> napisał...
>
> W kawałku czy tarty? Namierzyłam w Teresco mieszankę cheddara z mozarellą
> ,
> całość tarta, 200 gr za 6,59 zł. Taki w czarnym opakowaniu, po części
> przeźroczystym.Zdaje się, że nie o tym piszesz.

w kawałku - kostka ok 200 - 220g pakowana próżniowo,
w Tesco w którym ja bywam - wrocław -
był na półce tam gdzie inne pakowane próżniowo sery żółte
firmowane przez tesco, oraz innych marek hochland itd.
obok serów pleśniowych.

mac.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-07-11 18:31:23

Temat: Re: sos serowy
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 11 juillet 2005 ŕ 15:16:59, dans <datrq3$pjs$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :

> jaśniej proszę

To jest "zaszyfrowane" w rot13, Outlook Express ma gdzies funkcje
czytania tego. Mozna tez pojsc np. na http://www.rot13.com


Ewcia

ps. ale po to zeby czytac to debskiego, to nie ma po co.

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-07-11 18:54:30

Temat: Re: sos serowy
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 11 Jul 2005 14:41:48 +0200, "maciej debski"
<mac@not_for_spammers.tv> wrote:

>
>U?ytkownik "Krysia Thompson" napisa?...
>
>> Cheddar przez duze "C" to jest tylko stamtad, cala reszta to
>> cheddar...
>
>posypuj? g?ow? popio?em,
>cho? chodzi?o mi o ilo?? czedaru w czedarze...
>
>mac.
>

hehehehe
nie ma co marnowac popiolu jak dobry (mydlo zrob :PP) z grot w
miejscowosci Cheddar (w waskiej dolinie) jest ten, ze tak powiem
proto Cheddar, ktory dal poczatek typowi sera - u nas jest
cathedral city cheddar, irish, Australian, canadian etc etc,
procz tego jest lagodny, sredni, dojrzaly i ekstra dojrzaly, taki
co soki wyciska z kubkow smakowych :P wszystkie dobre do
gotowania/zapiekania/smazenia

pierz, ktorego maz uznal, ze to co sprzedaja w PL jako cheddar
powinno soie nazywac cheddarski (jak edamski :P)
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-07-11 19:47:41

Temat: Re: sos serowy
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

maciej debski wrote:
> Użytkownik "Krysia Thompson" napisał...
>
>
>>Cheddar przez duze "C" to jest tylko stamtad, cala reszta to
>>cheddar...
>
>
> posypuję głowę popiołem,
> choć chodziło mi o ilość czedaru w czedarze...

dopóki ten czedar nie jest w czadorze to możesz czadować.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-07-11 22:47:36

Temat: Re: sos serowy
Od: "tarator" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:7482066451$20050711203130@ewcia.kloups...

> To jest "zaszyfrowane" w rot13, Outlook Express ma gdzies funkcje
> czytania tego. Mozna tez pojsc np. na http://www.rot13.com
>
> Ewcia
>
> ps. ale po to zeby czytac to debskiego, to nie ma po co.

Dzięki Ewciu za wyjanienieyzya wzzjasnienie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-07-11 23:04:28

Temat: Re: sos serowy
Od: "tarator" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:7482066451$20050711203130@ewcia.kloups...
>
> Le lundi 11 juillet 2005 ŕ 15:16:59, dans
<datrq3$pjs$1@nemesis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>
> > jaśniej proszę
>
> To jest "zaszyfrowane" w rot13, Outlook Express ma gdzies funkcje
> czytania tego. Mozna tez pojsc np. na http://www.rot13.com
>
>
> Ewcia
>
> ps. ale po to zeby czytac to debskiego, to nie ma po co.
>
Dzięki Ewciu za wyjaśnienie.
Ale też zgodnie z sugestią nie zadam sobie trudu, aby czytać debskiego.
Debski kojarzy mi się z Kiepski.
To taka postać z polskich seriali.
http://www.kiepscy.pl/
Pozdrawiam
tarator

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2005-07-12 08:18:40

Temat: Re: sos serowy
Od: " Zora" <z...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

maciej debski <mac@not_for_spammers.tv> napisał(a):


> w kawałku - kostka ok 200 - 220g pakowana próżniowo,
> w Tesco w którym ja bywam - wrocław -
> był na półce tam gdzie inne pakowane próżniowo sery żółte
> firmowane przez tesco, oraz innych marek hochland itd.
> obok serów pleśniowych.

Dziękuje za wskazówki.
Pozdrawiam serdecznie.


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czy ktoś prowadzi bufet na wyższej uczelni?
Re: OT: Wina
za słone kiszone - jak ratować?
Maszynka do Miesa Zelmer czy Clatronic??
gotowanie brokułów

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »