« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2005-07-12 10:05:27
Temat: Re: sos serowy
Uzytkownik "Krysia Thompson" napisal...
> nie ma co marnowac popiolu jak dobry (mydlo zrob :PP) z grot w
> miejscowosci Cheddar (w waskiej dolinie) jest ten, ze tak powiem
> proto Cheddar, ktory dal poczatek typowi sera - u nas jest
> cathedral city cheddar, irish, Australian, canadian etc etc,
> procz tego jest lagodny, sredni, dojrzaly i ekstra dojrzaly, taki
> co soki wyciska z kubkow smakowych :P wszystkie dobre do
> gotowania/zapiekania/smazenia
o tak, niedlugo bede mógl testowac do woli.
> pierz, ktorego maz uznal, ze to co sprzedaja w PL jako cheddar
> powinno soie nazywac cheddarski (jak edamski :P)
mysle ze to dobry trop. : ).
mac.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |