Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sprawozdanie z urlopu [OT]

Grupy

Szukaj w grupach

 

sprawozdanie z urlopu [OT]

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-10 11:54:29

Temat: Re: sprawozdanie z urlopu -2 [OT]
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> churros ziemniaczane??? Ja mam przepis na ciasteczka dosc zdaje
>> sie cynamonowe churros, wygladaja jak rozrosniete dzdzownice
>> mniej wiecej...i jakies pedraki moze
>>
>> Trys
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>*******
>Dawaj natentychmiast :-)
>Ania Trsb
>


o lidzie! MAM isc an dol? Niedawno bylam ;))

jak widac jestem pelna energii i animuszu i tra-la-la...pada,
jestem niedospana i w ogole, ale pojde, pojde...

KrsbA
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-10 12:16:21

Temat: Re: sprawozdanie z urlopu -2 [OT]/churros (P)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> churros ziemniaczane??? Ja mam przepis na ciasteczka dosc zdaje
>> sie cynamonowe churros, wygladaja jak rozrosniete dzdzownice
>> mniej wiecej...i jakies pedraki moze
>>
>> Trys
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>*******
>Dawaj natentychmiast :-)
>Ania Trsb
>


wbrew pozorom, znalazlam...

150ml wody
50g masla
60g maki
1/2 lyzeczki cynamonu
szczypta soli
2 srednie jaja , troche pobite

cukier-puder

Do sagana: woda i maslo., maslo ma sie rozpuscic, tedy zagotowac,
jak sie szybko gotuje, wrzucic szybko make z cynamonem i sola..
Zdjac z ognia i krecic/ukrecac/bic to-to (jak na ptysie
znaczy...), az zacznei odstawac od sagana. Niech przestygnie ze 2
minuty, potem dodawac poowoli rozbeltane jaja, caly cas porzadnie
mieszajac az mixtura bedzie gladka.

wepchnac to do woreczka z zainstalawanym dziubkiem o ksztalcie
gwiazdki (ja kompletnie zmasakrowalam szpryce taka, zezloscila
mnie, cholera, i ja zdefasonowalam...w sumie rzadko ktory cienki
przedmiot wytrzymuje rzucanie i deptanie ;)))) i od tej pory jak
musze, to po prostu uzywam albo szmatki albo plastik. woreczka
wycinajac fantazyjne dziurki w jednym rogu

. wyciskac kawalki, tak do 15 cm na raz do goracego oleju (olej
ok 180 stopni), smazyc ok 2 minut, przewracajac raz, az zlote.
delikatnie wyjac, osuszyc z tluszczu na reszniku papierowym,
przelozyc na talerz posypac cukrem pudrem. mozna zanurzac w
roztopionej czekoladzie kawalki tego i zjadac ze zdwojonym
apetytem jak ostygna.

w sumie ptysiowy chrust o przekroju gwiazdki ;))))

a te Twoje kartoflane to co? Jakie?

KrsbA
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-13 19:50:33

Temat: Re: sprawozdanie z urlopu -2 [OT]/churros (P)
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:pd0alukkcsm56hhd534lnhqah5m7bpk8vg@4ax.com...
>
>
>
> a te Twoje kartoflane to co? Jakie?

*******
No, tego, nie wiem, ja je TYLKO jadlam ..... ;-)
Ale takie one byly pyszne.......
Wlascieiwe to powinnam poszperac po stronkach hiszpanskich i na pewno
znajde. Jak znajde to wklepie.

>
> KrsbA
> K.T. - starannie opakowana
>
ArsbK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kiełbasa z frytkownicy?
o matko - zgroza!
Czy wiecie ze podgrzewanie produktów wysokoweglowodanowych...
kto pomoże nowej ?
placki ziemniaczane z cukinią

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »