From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sprawozdanie z urlopu -2 [OT]/churros (P)
Date: Sat, 10 Aug 2002 13:16:21 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <p...@4...com>
References: <aj120j$8jp$07$1@news.t-online.com> <aj15kf$2lt$03$1@news.t-online.com>
<aj1990$1a88$1@news2.ipartners.pl>
<q...@4...com>
<aj2shi$256o$1@news2.ipartners.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 58
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.internetia.pl!isdnet!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.max
well.syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!propagator-sterling!news-in.nuthinbutne
ws.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:119641
Ukryj nagłówki
>
>> churros ziemniaczane??? Ja mam przepis na ciasteczka dosc zdaje
>> sie cynamonowe churros, wygladaja jak rozrosniete dzdzownice
>> mniej wiecej...i jakies pedraki moze
>>
>> Trys
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>*******
>Dawaj natentychmiast :-)
>Ania Trsb
>
wbrew pozorom, znalazlam...
150ml wody
50g masla
60g maki
1/2 lyzeczki cynamonu
szczypta soli
2 srednie jaja , troche pobite
cukier-puder
Do sagana: woda i maslo., maslo ma sie rozpuscic, tedy zagotowac,
jak sie szybko gotuje, wrzucic szybko make z cynamonem i sola..
Zdjac z ognia i krecic/ukrecac/bic to-to (jak na ptysie
znaczy...), az zacznei odstawac od sagana. Niech przestygnie ze 2
minuty, potem dodawac poowoli rozbeltane jaja, caly cas porzadnie
mieszajac az mixtura bedzie gladka.
wepchnac to do woreczka z zainstalawanym dziubkiem o ksztalcie
gwiazdki (ja kompletnie zmasakrowalam szpryce taka, zezloscila
mnie, cholera, i ja zdefasonowalam...w sumie rzadko ktory cienki
przedmiot wytrzymuje rzucanie i deptanie ;)))) i od tej pory jak
musze, to po prostu uzywam albo szmatki albo plastik. woreczka
wycinajac fantazyjne dziurki w jednym rogu
. wyciskac kawalki, tak do 15 cm na raz do goracego oleju (olej
ok 180 stopni), smazyc ok 2 minut, przewracajac raz, az zlote.
delikatnie wyjac, osuszyc z tluszczu na reszniku papierowym,
przelozyc na talerz posypac cukrem pudrem. mozna zanurzac w
roztopionej czekoladzie kawalki tego i zjadac ze zdwojonym
apetytem jak ostygna.
w sumie ptysiowy chrust o przekroju gwiazdki ;))))
a te Twoje kartoflane to co? Jakie?
KrsbA
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|