Data: 2002-08-10 12:16:21
Temat: Re: sprawozdanie z urlopu -2 [OT]/churros (P)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>> churros ziemniaczane??? Ja mam przepis na ciasteczka dosc zdaje
>> sie cynamonowe churros, wygladaja jak rozrosniete dzdzownice
>> mniej wiecej...i jakies pedraki moze
>>
>> Trys
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>*******
>Dawaj natentychmiast :-)
>Ania Trsb
>
wbrew pozorom, znalazlam...
150ml wody
50g masla
60g maki
1/2 lyzeczki cynamonu
szczypta soli
2 srednie jaja , troche pobite
cukier-puder
Do sagana: woda i maslo., maslo ma sie rozpuscic, tedy zagotowac,
jak sie szybko gotuje, wrzucic szybko make z cynamonem i sola..
Zdjac z ognia i krecic/ukrecac/bic to-to (jak na ptysie
znaczy...), az zacznei odstawac od sagana. Niech przestygnie ze 2
minuty, potem dodawac poowoli rozbeltane jaja, caly cas porzadnie
mieszajac az mixtura bedzie gladka.
wepchnac to do woreczka z zainstalawanym dziubkiem o ksztalcie
gwiazdki (ja kompletnie zmasakrowalam szpryce taka, zezloscila
mnie, cholera, i ja zdefasonowalam...w sumie rzadko ktory cienki
przedmiot wytrzymuje rzucanie i deptanie ;)))) i od tej pory jak
musze, to po prostu uzywam albo szmatki albo plastik. woreczka
wycinajac fantazyjne dziurki w jednym rogu
. wyciskac kawalki, tak do 15 cm na raz do goracego oleju (olej
ok 180 stopni), smazyc ok 2 minut, przewracajac raz, az zlote.
delikatnie wyjac, osuszyc z tluszczu na reszniku papierowym,
przelozyc na talerz posypac cukrem pudrem. mozna zanurzac w
roztopionej czekoladzie kawalki tego i zjadac ze zdwojonym
apetytem jak ostygna.
w sumie ptysiowy chrust o przekroju gwiazdki ;))))
a te Twoje kartoflane to co? Jakie?
KrsbA
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|