Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sznycel "andaluzja"

Grupy

Szukaj w grupach

 

sznycel "andaluzja"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-03-07 01:00:20

Temat: sznycel "andaluzja"
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

...wlasciwie podobnie tylko jak przepis mowil, ale byl pyszny: sznycelki dwa
potraktowalismy lekko tluczkiem do miesa, posolili i popieprzyli. Kawal foli
aluminiowej posmarowac oliwa z oliwek i rzucic na to sznycla. Nastepnie (w
naszym warijancie) na sznycla: krazki pokrojonej cebuli, pokrojona papryka,
garsc pomidorow koktajlowych, zabek pokrojonego czosnku i karczochy ze
sloika, zawinac folie i zrobic dzirke np. widelcem.. Nagrzac piekarnik na
200 stopni i piec 30-45 min. Akurat przypadkowo mialam ciabatte, wiec
zjedlismy ja do tego sznycelka maczajac w powstalym sosie.
W orginale bylo: cebula, papryka, pomidory i oliwki.
(http://www.chefkoch.de/rezepte/105811044630936,69/A
ndalusische-Schnitzel.ht
ml)

Polecam!!!

Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bylo o sumie..
Prosty TORCIK BEZOWY ;)
Gofry - Prosze o przepis!!!!
Robot raz jeszcze- pytanie
Taka tam sobie chińszczyzna...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »