| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-07 01:00:20
Temat: sznycel "andaluzja"...wlasciwie podobnie tylko jak przepis mowil, ale byl pyszny: sznycelki dwa
potraktowalismy lekko tluczkiem do miesa, posolili i popieprzyli. Kawal foli
aluminiowej posmarowac oliwa z oliwek i rzucic na to sznycla. Nastepnie (w
naszym warijancie) na sznycla: krazki pokrojonej cebuli, pokrojona papryka,
garsc pomidorow koktajlowych, zabek pokrojonego czosnku i karczochy ze
sloika, zawinac folie i zrobic dzirke np. widelcem.. Nagrzac piekarnik na
200 stopni i piec 30-45 min. Akurat przypadkowo mialam ciabatte, wiec
zjedlismy ja do tego sznycelka maczajac w powstalym sosie.
W orginale bylo: cebula, papryka, pomidory i oliwki.
(http://www.chefkoch.de/rezepte/105811044630936,69/A
ndalusische-Schnitzel.ht
ml)
Polecam!!!
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |