« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-28 20:25:45
Temat: Re: tapioka"Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> a écrit dans le message news:
3...@z...fu-berlin.de...
>
>
> jak dajesz do żarcia, to wszystko ok. Byle nie na zimno wcinać. Rodziny
> tym nie wytrujesz i w białoskórnych krajach chyba już odtrute sprzedają
> ;-))
W naszych czarnoskornych krajach surowe korzenie manioku sa scierane na
drobno, odciskane (duzo soku), a potem prazone na blasze. Potem przelatuja
Atlantyk i mnie mieszkaja : stanowia doskonaly "zageszczacz" do sosow i
fasolki po bretonsku, i cassoulet, i...
Ewcia
(wpylajaca maniok od 10 lat)
(i zywa)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-29 10:16:48
Temat: Re: tapiokaFrom: "waldemar z domu" <w...@t...de>
> no to prażenie właśnie uzdatnia maniok. U nas w stołówce czasami (znaczy
> raz na rok) robią korzenie manioku pokrojone w plasterki i smażone jak
> frytki. Świetne!
A czy ktos moze mi powiedziec, co ja mam zrobic z tymi moimi kulkami
tapiokowymi ???
I przy okazji caluje po raz ostatni w tym roku
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-29 13:57:50
Temat: Re: tapioka
Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a0ijsi$t10$...@n...onet.pl...
> W naszych czarnoskornych krajach surowe korzenie manioku sa scierane na
> drobno, odciskane (duzo soku), a potem prazone na blasze. Potem przelatuja
> Atlantyk i mnie mieszkaja : stanowia doskonaly "zageszczacz" do sosow i
> fasolki po bretonsku, i cassoulet, i...
Chwila, moment ... ja gdzies czytalam, ze maniok, to sie przerzuwa, wypluwa
i z tej papki robi placki :)
Nie dam sobie glowy za to uciac, ale w Ameryce istnialo zdaje sie plemie
Indian zywiace sie tylko maniokiem (i przez to raczej dyskryminowane przez
reszte plemion).
Duzo szczescia, usmiechu i nieprzypalajacego sie ryzu
zyczy
Neska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |