| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-21 06:19:11
Temat: Re: tatar
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:12549-1001052163@as2-10.starogard.dialup.inetia
.pl...
: Ależ do tatara nie używa się wędzonek only surowiznna!!
: pozdr.Alex
Ale wedzony tez jest super!
Jadlam, wiem i zdania nie zmienie! ;o))
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-21 08:02:54
Temat: Re: tatar (przekazuje od Arta)Mowie powaznie. Moj znajomy japonczyk , Mr.Ota jest wlascicielem sushi
bar .Ostatnio uraczyl mnie lososiem z dziwnym ,intrygujacym
posmaczkiem... byl tak dobry ze wydusilem z niego jak to robi : do woka
wlewa troche wody sypie duzo herbaty jasminowej , ustawia takie
ustrojstwo do parowania gyoza(ichnie pierogi) kladzie kawalki lososia
przykrywa i paruje /wedzi na bardzo malym ogniu przez pare godzin. to
wszystko.
Art.
PS
Jak chcesz to zapodaj to na grupe - moj limit na dzisiaj sie
wyczerpal...
--
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 08:06:25
Temat: Re: tatar
Użytkownik "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w
wiadomości news:9od623$9ov$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik fghfgh <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:3...@p...onet.pl...
> >
> >
> > Aleksander Masłowski wrote:
> > >
> > > A jakby tak zrobic tatara z indyka? :o)
> Albo z lososia wedzonego (plastry) plus reszta dodatkow tak
samo - podobno
> znakomite!!!
>
>
Ależ do tatara nie używa się wędzonek only surowiznna!!
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 13:25:39
Temat: Re: tatar
>: Ale? do tatara nie u?ywa si? w?dzonek only surowiznna!!
>: pozdr.Alex
>
>Ale wedzony tez jest super!
>Jadlam, wiem i zdania nie zmienie! ;o))
>pozdr. Wilma
ja takze samo
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 14:25:20
Temat: Re: tatar> No i ogorki! Koniecznie! drobniutko posiekane i olej (dobry) do smaku. A
do tego
> chlebek z maselkiem! Ach, ach, ach! ;o))
Jeszcze kapary ( tez drobno posiekane) i sosik sojowy,pychotka :)))))))))
adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 14:44:08
Temat: Odp: tatar
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:u...@4...com..
.
>
> >: Ale? do tatara nie u?ywa si? w?dzonek only surowiznna!!
> >: pozdr.Alex
Ma byc i wedzony i surowy - zmieszane ze soba z tego co wiem.
____________________________________________________
________________________
__
> Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-21 21:30:13
Temat: Re: tatar (przekazuje od Arta)
"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
>
> Mowie powaznie. Moj znajomy japonczyk , Mr.Ota jest wlascicielem sushi
> bar .Ostatnio uraczyl mnie lososiem z dziwnym ,intrygujacym
> posmaczkiem... byl tak dobry ze wydusilem z niego jak to robi : do woka
> wlewa troche wody sypie duzo herbaty jasminowej , ustawia takie
> ustrojstwo do parowania gyoza(ichnie pierogi) kladzie kawalki lososia
> przykrywa i paruje /wedzi na bardzo malym ogniu przez pare godzin. to
> wszystko.
> Art.
> PS
> Jak chcesz to zapodaj to na grupe - moj limit na dzisiaj sie
> wyczerpal...
>
> --
Podawalam kiedys kury wedzone tym sposobem. Ide do google, moze sie znajdzie...
ten internet to cud. Oto przepis z 1998 roku (w tym starym watku byly
jeszcze dyskusje, jak zawinac te folie, pojdz do google i wpisz "wedzone kury")
Jezeli masz wok z pokrywa, to mozesz w nim uwedzic kure, nawet w
mieszkaniu, i
sie nie zasmierdzi. Nalezy najpierw polaczyc pasy aluminiowej folii i nia
pokrywke od wewnatrz wylozyc, z duzymi marginesami. Nastepnie sam wok
tez tak
wylozyc. Na dnie ustawic 4 patyczki na krzyz (albo maly krazek z
dziurami). Na
dno wsypac garsc surowego ryzu, lyzke wiorkow herbacianych, lyzeczke cukru.
Jednego wiekszego kurczaka albo dwa malutkie, nasmarowac olejem
sezamowym i
ulozyc na tych skrzyzowanych patyczkach. Przykryc pokrywa, marginesy z folii
zawinac ciasno, aby nie przepuszczaly. Nakluc igla w 2 miejscach, aby troszke
dymu moglo uciekac, otworzyc okno. Ustawic wok na kuchence i na malym ogniu
wedzic przez conajmniej godzine. Potem otworzyc pokrywe, najlepiej na balkonie,
aby dym ulecial, wyjac kure i "dokonczyc" ja w piecyku, jezeli mieso jest
surowe. Podawac z ryzem i warzywami. Tak mozna tez wedzic rybe, jezeli
sie ma
krazek z drobnej siatki na dno woka. Do mieszanki wedzeniowej mozna dodac
ususzone skorki pomaranczowe lub cytrynowe, suszone jablka, igly i jagody
jalowca, nawet suszone kawalki imbiru.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 06:48:03
Temat: Re: tatar (przekazuje od Arta)mhjgjyiihk
Magdalena Bassett napisał(a) w wiadomości: <3...@w...net>...
>
>
>"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
>>
>> Mowie powaznie. Moj znajomy japonczyk , Mr.Ota jest wlascicielem sushi
>> bar .Ostatnio uraczyl mnie lososiem z dziwnym ,intrygujacym
>> posmaczkiem... byl tak dobry ze wydusilem z niego jak to robi : do woka
>> wlewa troche wody sypie duzo herbaty jasminowej , ustawia takie
>> ustrojstwo do parowania gyoza(ichnie pierogi) kladzie kawalki lososia
>> przykrywa i paruje /wedzi na bardzo malym ogniu przez pare godzin. to
>> wszystko.
>> Art.
>> PS
>> Jak chcesz to zapodaj to na grupe - moj limit na dzisiaj sie
>> wyczerpal...
>>
>> --
>
>
>Podawalam kiedys kury wedzone tym sposobem. Ide do google, moze sie
znajdzie...
>
>ten internet to cud. Oto przepis z 1998 roku (w tym starym watku byly
>jeszcze dyskusje, jak zawinac te folie, pojdz do google i wpisz "wedzone
kury")
>
>Jezeli masz wok z pokrywa, to mozesz w nim uwedzic kure, nawet w
>mieszkaniu, i
>sie nie zasmierdzi. Nalezy najpierw polaczyc pasy aluminiowej folii i nia
>pokrywke od wewnatrz wylozyc, z duzymi marginesami. Nastepnie sam wok
>tez tak
>wylozyc. Na dnie ustawic 4 patyczki na krzyz (albo maly krazek z
>dziurami). Na
>dno wsypac garsc surowego ryzu, lyzke wiorkow herbacianych, lyzeczke cukru.
>Jednego wiekszego kurczaka albo dwa malutkie, nasmarowac olejem
>sezamowym i
>ulozyc na tych skrzyzowanych patyczkach. Przykryc pokrywa, marginesy z
folii
>zawinac ciasno, aby nie przepuszczaly. Nakluc igla w 2 miejscach, aby
troszke
>dymu moglo uciekac, otworzyc okno. Ustawic wok na kuchence i na malym ogniu
>wedzic przez conajmniej godzine. Potem otworzyc pokrywe, najlepiej na
balkonie,
>aby dym ulecial, wyjac kure i "dokonczyc" ja w piecyku, jezeli mieso jest
>surowe. Podawac z ryzem i warzywami. Tak mozna tez wedzic rybe, jezeli
>sie ma
>krazek z drobnej siatki na dno woka. Do mieszanki wedzeniowej mozna dodac
>ususzone skorki pomaranczowe lub cytrynowe, suszone jablka, igly i jagody
>jalowca, nawet suszone kawalki imbiru.
>Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |