| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-18 12:59:53
Temat: Re: tatar z łososiasadyl wrote:
> posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
> dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
> w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
I jeszcze czerwony pieprz - *koniecznie*
Odkad we wloskiej restauracji zjadlem carpaccio z lososia z czerwonym
pieprzem wiem, jak sie powinno podawac lososia :-))
Pozdrawiam
--
Lukasz Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-19 14:30:01
Temat: Re: tatar z łososia>kiedys jadlam w restauracji jako przystawke tatar z lososia. Chcialabym
taki
>zrobic, ale nie wiem jak przyprawic, czy cos trzeba jeszcze z tym lososiem
>robic?
Strasznie lubie tatar .Objadalem sie nim przy kazdej okazji Ale...po
ostatnich informacjach o wolowinie....??
O zrobiuniu tatara z lososia juz sluszalem ale moja Pani mnie zakrzyczala Co
surowa rybe bedziesz jadl!!Ty nie japonczyk!!Ale teraz.. to se zrobie
.!!A...Moja Pani to urzednik Urzedu Morskiego i sadzi ze wszystko co z morza
to zatrute. tak jak wolowina.
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |