Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tatar z łososia

Grupy

Szukaj w grupach

 

tatar z łososia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-16 19:17:55

Temat: tatar z łososia
Od: "izusek" <I...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

kiedys jadlam w restauracji jako przystawke tatar z lososia. Chcialabym taki
zrobic, ale nie wiem jak przyprawic, czy cos trzeba jeszcze z tym lososiem
robic?

Z gory dziekuje za podpowiedzi

Iza



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-16 22:08:58

Temat: Re: tatar z łososia
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



izusek wrote:
>
> Witam,
>
> kiedys jadlam w restauracji jako przystawke tatar z lososia. Chcialabym taki
> zrobic, ale nie wiem jak przyprawic, czy cos trzeba jeszcze z tym lososiem
> robic?

posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-17 08:28:25

Temat: Re: tatar z łososia
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D5D77FA.5E0FF836@poczta.onet.pl...
> posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
> dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
> w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
>
> sadyl

na koniec dodalabym jeszcze odrobine koperku i cwiartke cytryny z boczku
(ale to ludowa wersja)

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-17 08:55:34

Temat: Re: tatar z łososia
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 17 Aug 2002 10:28:25 +0200, "MechaGodzilla"
<m...@n...pl.NOSPAM> wrote:

>
>Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:3D5D77FA.5E0FF836@poczta.onet.pl...
>> posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
>> dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
>> w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
>>
>> sadyl
>
>na koniec dodalabym jeszcze odrobine koperku i cwiartke cytryny z boczku
>(ale to ludowa wersja)
>
>Mechcia
>


a jak sie robi cytryny z boczku? buhahahaha

exciotka
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-17 12:26:30

Temat: Re: tatar z łososia
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:ir3sluklh87fmu8otdjvg5f2s147pb7838@4ax.com...
>
> a jak sie robi cytryny z boczku? buhahahaha
>
> exciotka
> K.T. - starannie opakowana


no rzeczywiscie niezle wyszlo...


Mechcia
a eksciotka co taka nie kumata?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-17 18:04:19

Temat: Re: tatar z łososia
Od: "izusek" <I...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

No dzieki za pomoc :)
Zaraz pojde zrobic ;)

Iza


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-17 18:26:36

Temat: Re: tatar z łososia
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "sadyl" <s...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, August 17, 2002 12:08 AM
Subject: Re: tatar z łososia
> izusek wrote:
> >
> > Witam,
> >
> > kiedys jadlam w restauracji jako przystawke tatar z lososia. Chcialabym
taki
> > zrobic, ale nie wiem jak przyprawic, czy cos trzeba jeszcze z tym
lososiem
> > robic?
>
> posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
> dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
> w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
>
> sadyl
A ja skrobie lososia, dodaje sol (oszczednie), pieprz (dosc sporo), zoltko
przepiorcze, kilka kropel soku z cytryny, kilka kropel oliwy z oliwek,
drobniutko posiekana cebulke czerwona (ale tez z umiarem, zeby lososia nie
przygluszyla) - i szamam z uwielbieniem ;-))
Herbatka


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-17 18:51:10

Temat: Re: tatar z lososia
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, August 17, 2002 10:55 AM
Subject: Re: tatar z lososia


> On Sat, 17 Aug 2002 10:28:25 +0200, "MechaGodzilla"
> <m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>
> >na koniec dodalabym jeszcze odrobine koperku i cwiartke cytryny z boczku
> >(ale to ludowa wersja)
> >
> >Mechcia
> >
>
>
> a jak sie robi cytryny z boczku? buhahahaha
>
> exciotka
> K.T. - starannie opakowana

No i macie, oplulam monitor przez was :-)))
Herbatka


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-17 19:08:31

Temat: Re: tatar z lososia
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 17 Aug 2002 20:51:10 +0200, b...@d...com.pl (Herbatka)
wrote:

>
>----- Original Message -----
>From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
>To: <p...@n...pl>
>Sent: Saturday, August 17, 2002 10:55 AM
>Subject: Re: tatar z lososia
>
>
>> On Sat, 17 Aug 2002 10:28:25 +0200, "MechaGodzilla"
>> <m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>>
>> >na koniec dodalabym jeszcze odrobine koperku i cwiartke cytryny z boczku
>> >(ale to ludowa wersja)
>> >
>> >Mechcia
>> >
>>
>>
>> a jak sie robi cytryny z boczku? buhahahaha
>>
>> exciotka
>> K.T. - starannie opakowana
>
>No i macie, oplulam monitor przez was :-)))
>Herbatka


na razie sprzedaja jakies takie hokus-pokus fiki-miki na
monitory, z e niby promienie od kosmitow przez komputer nie beda
wlatywac w oczy (a i tak wiadomo, ze to wszystko przez te
sputniki. I cyklistow), teraz pewnie bedziesz chciala jakas
wodoodporna siatke na monitor...a wez sie scierke i jak dama
starozytna z waporami, trzymaj te scierke przy gorsie czy jakos

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-17 19:26:24

Temat: Re: tatar z lososia OT
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, August 17, 2002 9:08 PM
Subject: Re: tatar z lososia


> na razie sprzedaja jakies takie hokus-pokus fiki-miki na
> monitory, z e niby promienie od kosmitow przez komputer nie beda
> wlatywac w oczy (a i tak wiadomo, ze to wszystko przez te
> sputniki. I cyklistow), teraz pewnie bedziesz chciala jakas
> wodoodporna siatke na monitor...a wez sie scierke i jak dama
> starozytna z waporami, trzymaj te scierke przy gorsie czy jakos
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
To moze ja od razu sobie wycieraczki na monitorze zamontuje ? ;-)
Herbatka (po kanapce z wedzonym lososiem i caprese - ze swiezutka bazylia,
kropla octu balsamico i oliwy z oliwek, pomidorami lima - hmmm - dobrocie
:-)



--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ryz z warzywami - prosba o przepis
Ryz z warzywami - prosba o przepis
przepis na gofry
pojemniki prozniowe
faszerowana cukinia - pomocy!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »