| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-16 19:17:55
Temat: tatar z łososiaWitam,
kiedys jadlam w restauracji jako przystawke tatar z lososia. Chcialabym taki
zrobic, ale nie wiem jak przyprawic, czy cos trzeba jeszcze z tym lososiem
robic?
Z gory dziekuje za podpowiedzi
Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-16 22:08:58
Temat: Re: tatar z łososia
izusek wrote:
>
> Witam,
>
> kiedys jadlam w restauracji jako przystawke tatar z lososia. Chcialabym taki
> zrobic, ale nie wiem jak przyprawic, czy cos trzeba jeszcze z tym lososiem
> robic?
posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 08:28:25
Temat: Re: tatar z łososia
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D5D77FA.5E0FF836@poczta.onet.pl...
> posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
> dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
> w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
>
> sadyl
na koniec dodalabym jeszcze odrobine koperku i cwiartke cytryny z boczku
(ale to ludowa wersja)
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 08:55:34
Temat: Re: tatar z łososiaOn Sat, 17 Aug 2002 10:28:25 +0200, "MechaGodzilla"
<m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>
>Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:3D5D77FA.5E0FF836@poczta.onet.pl...
>> posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
>> dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
>> w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
>>
>> sadyl
>
>na koniec dodalabym jeszcze odrobine koperku i cwiartke cytryny z boczku
>(ale to ludowa wersja)
>
>Mechcia
>
a jak sie robi cytryny z boczku? buhahahaha
exciotka
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 12:26:30
Temat: Re: tatar z łososia
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:ir3sluklh87fmu8otdjvg5f2s147pb7838@4ax.com...
>
> a jak sie robi cytryny z boczku? buhahahaha
>
> exciotka
> K.T. - starannie opakowana
no rzeczywiscie niezle wyszlo...
Mechcia
a eksciotka co taka nie kumata?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 18:04:19
Temat: Re: tatar z łososiaNo dzieki za pomoc :)
Zaraz pojde zrobic ;)
Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 18:26:36
Temat: Re: tatar z łososia
----- Original Message -----
From: "sadyl" <s...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, August 17, 2002 12:08 AM
Subject: Re: tatar z łososia
> izusek wrote:
> >
> > Witam,
> >
> > kiedys jadlam w restauracji jako przystawke tatar z lososia. Chcialabym
taki
> > zrobic, ale nie wiem jak przyprawic, czy cos trzeba jeszcze z tym
lososiem
> > robic?
>
> posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
> dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
> w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
>
> sadyl
A ja skrobie lososia, dodaje sol (oszczednie), pieprz (dosc sporo), zoltko
przepiorcze, kilka kropel soku z cytryny, kilka kropel oliwy z oliwek,
drobniutko posiekana cebulke czerwona (ale tez z umiarem, zeby lososia nie
przygluszyla) - i szamam z uwielbieniem ;-))
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 18:51:10
Temat: Re: tatar z lososia
----- Original Message -----
From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, August 17, 2002 10:55 AM
Subject: Re: tatar z lososia
> On Sat, 17 Aug 2002 10:28:25 +0200, "MechaGodzilla"
> <m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>
> >na koniec dodalabym jeszcze odrobine koperku i cwiartke cytryny z boczku
> >(ale to ludowa wersja)
> >
> >Mechcia
> >
>
>
> a jak sie robi cytryny z boczku? buhahahaha
>
> exciotka
> K.T. - starannie opakowana
No i macie, oplulam monitor przez was :-)))
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 19:08:31
Temat: Re: tatar z lososiaOn 17 Aug 2002 20:51:10 +0200, b...@d...com.pl (Herbatka)
wrote:
>
>----- Original Message -----
>From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
>To: <p...@n...pl>
>Sent: Saturday, August 17, 2002 10:55 AM
>Subject: Re: tatar z lososia
>
>
>> On Sat, 17 Aug 2002 10:28:25 +0200, "MechaGodzilla"
>> <m...@n...pl.NOSPAM> wrote:
>>
>> >na koniec dodalabym jeszcze odrobine koperku i cwiartke cytryny z boczku
>> >(ale to ludowa wersja)
>> >
>> >Mechcia
>> >
>>
>>
>> a jak sie robi cytryny z boczku? buhahahaha
>>
>> exciotka
>> K.T. - starannie opakowana
>
>No i macie, oplulam monitor przez was :-)))
>Herbatka
na razie sprzedaja jakies takie hokus-pokus fiki-miki na
monitory, z e niby promienie od kosmitow przez komputer nie beda
wlatywac w oczy (a i tak wiadomo, ze to wszystko przez te
sputniki. I cyklistow), teraz pewnie bedziesz chciala jakas
wodoodporna siatke na monitor...a wez sie scierke i jak dama
starozytna z waporami, trzymaj te scierke przy gorsie czy jakos
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 19:26:24
Temat: Re: tatar z lososia OT
----- Original Message -----
From: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, August 17, 2002 9:08 PM
Subject: Re: tatar z lososia
> na razie sprzedaja jakies takie hokus-pokus fiki-miki na
> monitory, z e niby promienie od kosmitow przez komputer nie beda
> wlatywac w oczy (a i tak wiadomo, ze to wszystko przez te
> sputniki. I cyklistow), teraz pewnie bedziesz chciala jakas
> wodoodporna siatke na monitor...a wez sie scierke i jak dama
> starozytna z waporami, trzymaj te scierke przy gorsie czy jakos
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
To moze ja od razu sobie wycieraczki na monitorze zamontuje ? ;-)
Herbatka (po kanapce z wedzonym lososiem i caprese - ze swiezutka bazylia,
kropla octu balsamico i oliwy z oliwek, pomidorami lima - hmmm - dobrocie
:-)
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |