« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-01-26 13:23:53
Temat: tortillaNatchniony poprzednim watkiem na temat nalesnikow wymyslilem, zeby
zaserwowac jutro na obiad tortille.
Macie jakies sprawdzone przepisy?
Interesuja mnie przepisy nie tylko na nadzienie, ale takze na ciasto. Co
prawda placki mozna kupic w sklepie, ale cena jest, z lekka rzecz biorac,
nieadekwatna do uzytych do ich produkcji produktow :)
Pzdry,
/\/\\/\/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-01-26 13:32:18
Temat: Re: tortillaOn Jan 26, 1:23 pm, "wolim" <n...@t...pisz> wrote:
> Natchniony poprzednim watkiem na temat nalesnikow wymyslilem, zeby
> zaserwowac jutro na obiad tortille.
>
> Macie jakies sprawdzone przepisy?
>
> Interesuja mnie przepisy nie tylko na nadzienie, ale takze na ciasto. Co
> prawda placki mozna kupic w sklepie, ale cena jest, z lekka rzecz biorac,
> nieadekwatna do uzytych do ich produkcji produktow :)
przymierzalem sie do tematu kiedys i raczej zapomnij, ciezko bedzie Ci
zdobyc wlasciwa make a same placki ZTCP wypieka sie na kamieniu/
blasze.
mac
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-01-26 18:41:40
Temat: Re: tortillaUżytkownik "wolim" napisał:
> Natchniony poprzednim watkiem na temat nalesnikow wymyslilem,
> zeby zaserwowac jutro na obiad tortille.
> Macie jakies sprawdzone przepisy?
Ja sobie robię "tortille" z wysuszonych na wiór ;) (tzn. podpieczonych do
stanu obustronnej sztywności na poteflonie) naleśników.
--
Pozdrawiam - Aicha (płci niewiadomej;))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-01-26 18:55:58
Temat: Re: tortilla"Aicha"
> Ja sobie robię "tortille" z wysuszonych na wiór ;) (tzn. podpieczonych
> do stanu obustronnej sztywności na poteflonie) naleśników.
Aha, na fajny przepis też czekam. Ale wykopałam kiedyś, że zdaje się Lia
podawała jakiś lata temu. Albo Kinga Macyszyn. Niestety chyba go nie
zapisałam we własnym archiwum.
--
Pozdrawiam - Aicha (płci niewiadomej;))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-01-27 13:11:46
Temat: Re: tortillaParę razy robilem z tego przepisu
http://gotowanie.onet.pl/19952,0,1,ciasto_na_tortill
e,ksiazka_przepis.html i
wychodzi całkiem fajna.
Później go zmodyfikowalem i daje najczęściej 50/50 mąki kukurydzianej i
pszennej i trochę mniej smalcu (3 łyżki).
--
Pozdrawiam
Tomasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-01-28 10:03:02
Temat: Re: tortilla
"wolim" <n...@t...pisz> wrote in message news:hjmoqh$rct$1@news.interia.pl...
> Natchniony poprzednim watkiem na temat nalesnikow wymyslilem, zeby zaserwowac
> jutro na obiad tortille.
>
> Macie jakies sprawdzone przepisy?
>
> Interesuja mnie przepisy nie tylko na nadzienie, ale takze na ciasto. Co
> prawda placki mozna kupic w sklepie, ale cena jest, z lekka rzecz biorac,
> nieadekwatna do uzytych do ich produkcji produktow :)
Nie wiem, czy to można nazwać tortillą ale moja rodzinka i znajomi uwielbiają
zawienięte w świeżo usmażone naleśniki usmażone (bardzo lekko usmażone,
praktycznie tylko lekko zrumienione) mięso z karkówki przyprawionej tylko Maggi
(czy jak to się nazywa, taka przyprawa w płynie) dadaną pod koniec smażenia oraz
sosem czosnkowym (serek homogenizowany 50/50 z majonezem plus czosnek) oraz
świeżymi warzywami (ogórek, pomidor, cebula).
Pozdro
C
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2010-01-28 21:38:22
Temat: Re: tortillaCatalyst pisze:
>
> "wolim" <n...@t...pisz> wrote in message
> news:hjmoqh$rct$1@news.interia.pl...
>> Natchniony poprzednim watkiem na temat nalesnikow wymyslilem, zeby
>> zaserwowac jutro na obiad tortille.
>>
>> Macie jakies sprawdzone przepisy?
>>
>> Interesuja mnie przepisy nie tylko na nadzienie, ale takze na ciasto.
>> Co prawda placki mozna kupic w sklepie, ale cena jest, z lekka rzecz
>> biorac, nieadekwatna do uzytych do ich produkcji produktow :)
>
> Nie wiem, czy to można nazwać tortillą ale moja rodzinka i znajomi
> uwielbiają zawienięte w świeżo usmażone naleśniki usmażone (bardzo lekko
> usmażone, praktycznie tylko lekko zrumienione) mięso z karkówki
> przyprawionej tylko Maggi (czy jak to się nazywa, taka przyprawa w
> płynie) dadaną pod koniec smażenia oraz sosem czosnkowym (serek
> homogenizowany 50/50 z majonezem plus czosnek) oraz świeżymi warzywami
> (ogórek, pomidor, cebula).
kurwa dlaczego mi baba nie robi takich rzeczy
przecież to proste jest do zrobienia
a ja kurwa na okrętkę pomidorową i zimniory
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2010-01-29 08:03:38
Temat: Re: tortillaiwanos pisze:
>>
>> Nie wiem, czy to można nazwać tortillą ale moja rodzinka i znajomi
>> uwielbiają zawienięte w świeżo usmażone naleśniki usmażone (bardzo
>> lekko usmażone, praktycznie tylko lekko zrumienione) mięso z karkówki
>> przyprawionej tylko Maggi (czy jak to się nazywa, taka przyprawa w
>> płynie) dadaną pod koniec smażenia oraz sosem czosnkowym (serek
>> homogenizowany 50/50 z majonezem plus czosnek) oraz świeżymi warzywami
>> (ogórek, pomidor, cebula).
>
> kurwa dlaczego mi baba nie robi takich rzeczy
> przecież to proste jest do zrobienia
> a ja kurwa na okrętkę pomidorową i zimniory
a chuj tam sam nie morzesz cóś ópichcic??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2010-01-29 16:14:07
Temat: Re: tortillaDiabełson pisze:
> iwanos pisze:
>
>>>
>>> Nie wiem, czy to można nazwać tortillą ale moja rodzinka i znajomi
>>> uwielbiają zawienięte w świeżo usmażone naleśniki usmażone (bardzo
>>> lekko usmażone, praktycznie tylko lekko zrumienione) mięso z karkówki
>>> przyprawionej tylko Maggi (czy jak to się nazywa, taka przyprawa w
>>> płynie) dadaną pod koniec smażenia oraz sosem czosnkowym (serek
>>> homogenizowany 50/50 z majonezem plus czosnek) oraz świeżymi
>>> warzywami (ogórek, pomidor, cebula).
>>
>> kurwa dlaczego mi baba nie robi takich rzeczy
>> przecież to proste jest do zrobienia
>> a ja kurwa na okrętkę pomidorową i zimniory
>
> a chuj tam sam nie morzesz cóś ópichcic??
zrup takie rzarcie i podaj starej muwionc: tak sie tera jada w Polszcze babo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |