| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-30 18:18:26
Temat: trufleWitam znowu (poprzednio nizej) ;-)
Poprosze znawcow i smakoszy o jakis przepis, w ktorym mozna
by wykorzystac trufle. Tak, zeby poczuc ten smak :-)
Byle niezbyt duzo (trufli), bo droooooooogie byly i malo ich :-)
pozdrawiam, Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-30 18:41:22
Temat: Re: trufle> Poprosze znawcow i smakoszy o jakis przepis, w ktorym mozna
> by wykorzystac trufle. Tak, zeby poczuc ten smak :-)
Ja znawcą nie jestem, ale znam jeden smakowicie wyglądający przepis:
http://www.3sat.de/geniessen/rezepte/50760/index.htm
l
niestety, nie wypróbowany, ale z tego źródła korzystałam już nieraz i zawsze
wszystko wychodzi palce lizać ;).
Przepis po niemiecku; w razie problemów postaram się pomóc
Pozdr
Nell
ps: Może pan zdradzić, gdzie zaopatrzył się w trufle?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 18:52:32
Temat: Re: trufle
Użytkownik "Nell" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
news:blcigm$sgq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Poprosze znawcow i smakoszy o jakis przepis, w ktorym mozna
> > by wykorzystac trufle. Tak, zeby poczuc ten smak :-)
>
> Ja znawcą nie jestem, ale znam jeden smakowicie wyglądający przepis:
> http://www.3sat.de/geniessen/rezepte/50760/index.htm
l
> niestety, nie wypróbowany, ale z tego źródła korzystałam już nieraz i
zawsze
> wszystko wychodzi palce lizać ;).
> Przepis po niemiecku; w razie problemów postaram się pomóc
>
> Pozdr
> Nell
>
> ps: Może pan zdradzić, gdzie zaopatrzył się w trufle?
>
Dziekuje, z niemieckim dam sobie rade :-)
A trufle kupilem w Prowansji :-))
A teraz do czytania!
pozdrawiam, Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 19:00:16
Temat: Re: trufle
"Nell" <n...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:blcigm$sgq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ja znawcą nie jestem, ale znam jeden smakowicie wyglądający przepis:
> http://www.3sat.de/geniessen/rezepte/50760/index.htm
l
> niestety, nie wypróbowany, ale z tego źródła korzystałam już nieraz i
zawsze
> wszystko wychodzi palce lizać ;).
> Przepis po niemiecku; w razie problemów postaram się pomóc
>
> Pozdr
> Nell
>
> ps: Może pan zdradzić, gdzie zaopatrzył się w trufle?
>
Wlasnie ten program ogladalam, przepysznie to wygladalo. Jak narazie mam
tylko olej z truflami
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 19:01:02
Temat: Re: trufle
Użytkownik "Jacek P. Urbanowicz" napisał
> A trufle kupilem w Prowansji :-))
> A teraz do czytania!
>
eh, a mówią, że świat jest mały :((
smacznego
Pozdr
Nell
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 19:02:18
Temat: nie ma szans :-(Olej truflowy (?)
No i ser Fontina.
Nigdzie tego nie dostane :-((
Użytkownik "Nell" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
news:blcigm$sgq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Poprosze znawcow i smakoszy o jakis przepis, w ktorym mozna
> > by wykorzystac trufle. Tak, zeby poczuc ten smak :-)
>
> Ja znawcą nie jestem, ale znam jeden smakowicie wyglądający przepis:
> http://www.3sat.de/geniessen/rezepte/50760/index.htm
l
> niestety, nie wypróbowany, ale z tego źródła korzystałam już nieraz i
zawsze
> wszystko wychodzi palce lizać ;).
> Przepis po niemiecku; w razie problemów postaram się pomóc
>
> Pozdr
> Nell
>
> ps: Może pan zdradzić, gdzie zaopatrzył się w trufle?
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 19:12:20
Temat: Re: trufle
Użytkownik "Nell" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
news:blcjlh$4s5$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Jacek P. Urbanowicz" napisał
>
> > A trufle kupilem w Prowansji :-))
> > A teraz do czytania!
> >
> eh, a mówią, że świat jest mały :((
> smacznego
>
A duży? Tylko 2 dni jazdy ;-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-06 15:53:56
Temat: Re: nie ma szans :-(
"Jacek P. Urbanowicz" <j...@h...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:3f79d351@news.home.net.pl...
> Olej truflowy (?)
> No i ser Fontina.
> Nigdzie tego nie dostane :-((
>
>
>
A szkoda, wiem ze wstretna jestem, ale wczoraj zrobilam sos vinegrt do
salaty, a ze skonczyl mi sie olej z oliwek to odzalowalam i wzielam ten z
truflami i olej z orzechow wloskich (musztarda meksykanska,bialy winny ocet,
ziola prowansalskie, sol, pieprz). Oj, pyszne to bylo. Zaraz dzis do sklepu
polecialam i dokupilam 2 buteleczki, co by mi nie wykupili. Dodam tylko ze
to olej z ziarenek od winogrona. Kosztuje niezle 80ml/1 Euro, ale naprawde
warto.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |