| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-03 08:35:18
Temat: uczulenieMam uczulenie na biały ser, a raczej na coś co w nim jest. Mam pytanie, czy
mogę uzupełniać niedobory białka przy pomocy białka serwatkowego bez obaw że
uczulenie się pojawi?
Pozdrawiam
Konrad
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-07-03 12:09:23
Temat: Re: uczuleniep...@p...onet.pl napisał(a):
> Mam uczulenie na biały ser, a raczej na coś co w nim jest. Mam pytanie, czy
> mogę uzupełniać niedobory białka przy pomocy białka serwatkowego bez obaw że
> uczulenie się pojawi?
Zależy na co masz uczulenie. Jeżeli jest to tylko kazeina, to serwatka
uczulać nie będzie. Jednak jeżeli uczula Cię inne białko (a mleko ma ich
ponad 25, w jednej z książek wyczytałam, że nawet 40) to nawet
niewielkie ilości masła mogą powodować reakcję alergiczną. A co do
mleka i jego wartości... polecam lekturę: www.nocun.com/mleko_800.html
Świetnym i niedocenianym źródłem białka są strączkowe.
--
Asiek
Pisząc do mnie usuń 'kasujto' z adresu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |