« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-01 09:41:34
Temat: w uzupelnieniu do dzisiejszego programu Roberta MakloweczaPan Robert nie wiedzial (nazwal to mistycznym zabiegiem czy cos w tym stylu)
dlaczego przecier pomidorowy laczy sie najpierw z goracym tluszczem, czasami
przesmaza zamiast od razu lup do gara z zupa. odpowiedz jest prosta:
dzieki temu karoten laczy sie z tluszczem i potrawa zamiast byc brunatna jest
pieknie czerwona. zreszta dotyczy to wszystkich karotek.
brunatna pomidorowa... brrrr!
a! i jeszcze jedno! kiedy Pan Robert bedzie uczyl dobrych zwyczajoow? dzisiaj
po raz kolejny wbijal jajka wprost do miski z innymi skladnikami. najpierw
szklanka, potem powachac i jak dobre dopiero do reszty, no ale kazdy choc raz
musi kiedys wbic to zepsute jajko :))
slonecznosci!
Ingolfur Arnarson
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-01 11:10:38
Temat: Re: w uzupelnieniu do dzisiejszego programu Roberta MakloweczaUżytkownik <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:6044.00000002.3ac6f7ce@newsgate.onet.pl...
| a! i jeszcze jedno! kiedy Pan Robert bedzie uczyl dobrych zwyczajoow? dzisiaj
| po raz kolejny wbijal jajka wprost do miski z innymi skladnikami. najpierw
| szklanka, potem powachac i jak dobre dopiero do reszty, no ale kazdy choc raz
| musi kiedys wbic to zepsute jajko :))
Przecież każde jajko po nadtłuczeniu wąchał? Nie należy przesadzać z brudzenim
naczyć - zwłaszcza w plenerze.
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
b...@w...pdi.net Otwarte okna"
www.kjb.w.pl John Irving
UIN:27412398 Hotel New Hampshire
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-01 21:34:40
Temat: Re: w uzupelnieniu do dzisiejszego programu Roberta Maklowecza
Konrad Brywczyński wrote:
> |dzisiaj
> | po raz kolejny wbijal jajka wprost do miski z innymi skladnikami
> Przecież każde jajko po nadtłuczeniu wąchał?
Nieprawdą jest jakoby - wąchał kilka a ostatnie wbił bez wąchania - tak
jakby chciał pokazać, że tak trzeba a później się zapomniał :)
A swoją drogą - ja już oduczyłem się wbijania po jednym jajku na
talerzyk - po prostu zazwyczaj (choć nie zawsze) kupuję z dobrych źródeł
i zbuk nie trafił mi się od ładnych paru lat.
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 04:54:33
Temat: Re: w uzupelnieniu do dzisiejszego programu Roberta Maklowecza<m...@w...pl> wrote:
Dzisiaj to Maklowicz rzeczywiscie dal pokaz braku przygotowania i
niekompetencji. Co gorsza probowal to obrocic w zart.
Wladyslaw
> Pan Robert nie wiedzial (nazwal to mistycznym zabiegiem czy cos w tym stylu)
> dlaczego przecier pomidorowy laczy sie najpierw z goracym tluszczem, czasami
> przesmaza zamiast od razu lup do gara z zupa. odpowiedz jest prosta:
> dzieki temu karoten laczy sie z tluszczem i potrawa zamiast byc brunatna jest
> pieknie czerwona. zreszta dotyczy to wszystkich karotek.
> brunatna pomidorowa... brrrr!
> a! i jeszcze jedno! kiedy Pan Robert bedzie uczyl dobrych zwyczajoow? dzisiaj
> po raz kolejny wbijal jajka wprost do miski z innymi skladnikami. najpierw
> szklanka, potem powachac i jak dobre dopiero do reszty, no ale kazdy choc raz
> musi kiedys wbic to zepsute jajko :))
> slonecznosci!
> Ingolfur Arnarson
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 08:33:13
Temat: Re: w uzupelnieniu do dzisiejszego programu Roberta MakloweczaUżytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1er6s5o.r64xhu1du78z4N%wlos@tele.com.pl...
|
| Dzisiaj to Maklowicz rzeczywiscie dal pokaz braku przygotowania i
| niekompetencji. Co gorsza probowal to obrocic w zart.
To prawda. A najgorsze chyba były te jego bliny. Nie wyobrażam sobie
zrobienie ich wg. jego przepisu.
Jednak akurat z tymi jajkami, to jak pisałem wyżej.
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal empty t. v.
they're fishing in the kitchen
but they haven't caught to me
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 09:14:14
Temat: Re: w uzupelnieniu do dzisiejszego programu Roberta MakloweczaUżytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1er6s5o.r64xhu1du78z4N%wlos@tele.com.pl...
> <m...@w...pl> wrote:
>
> Dzisiaj to Maklowicz rzeczywiscie dal pokaz braku przygotowania i
> niekompetencji. Co gorsza probowal to obrocic w zart.
>
No coz - jak juz ktos wspominal wczesniej kazdemu sie moze zbuk trafic :)
Widac bylo zreszta, ze nie bardzo mial biedak pomysl na ta kuchnie
warszawska.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 09:41:28
Temat: Re: w uzupelnieniu do dzisiejszego programu Roberta MakloweczaA ja nigdy nie wacham tylko prosto na patelnie i nigdy nie trafilam na
zepsute. Czary to chyba jakies
Użytkownik <m...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:6...@n...onet.pl...
> Pan Robert nie wiedzial (nazwal to mistycznym zabiegiem czy cos w tym
stylu)
> dlaczego przecier pomidorowy laczy sie najpierw z goracym tluszczem,
czasami
> przesmaza zamiast od razu lup do gara z zupa. odpowiedz jest prosta:
> dzieki temu karoten laczy sie z tluszczem i potrawa zamiast byc brunatna
jest
> pieknie czerwona. zreszta dotyczy to wszystkich karotek.
> brunatna pomidorowa... brrrr!
> a! i jeszcze jedno! kiedy Pan Robert bedzie uczyl dobrych zwyczajoow?
dzisiaj
> po raz kolejny wbijal jajka wprost do miski z innymi skladnikami. najpierw
> szklanka, potem powachac i jak dobre dopiero do reszty, no ale kazdy choc
raz
> musi kiedys wbic to zepsute jajko :))
> slonecznosci!
> Ingolfur Arnarson
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |