Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia watrobka drobiowa z jablkiem

Grupy

Szukaj w grupach

 

watrobka drobiowa z jablkiem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-13 11:27:23

Temat: watrobka drobiowa z jablkiem
Od: "Bozia" <B...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Ostatnio znajomy poradzil mi bym dodal do watrobki starte jablko. Efekt byl
niesamowity. Jablko znacznie uszlachetnilo smak watrobki.

Co jeszcze mozna dodac ?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-14 11:42:36

Temat: Re: watrobka drobiowa z jablkiem
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ostatnio znajomy poradzil mi bym dodal do watrobki starte jablko.
Efekt byl
> niesamowity. Jablko znacznie uszlachetnilo smak watrobki.
>
> Co jeszcze mozna dodac ?


Winogrona.

Wklejam oryginalny przepis Margolki:
***************************************
Wartobki drobiowe oczyscic z blon i obtoczyc w mace wymieszanej z
pieprzem
(sowicie). Watrobki smazyc na goracym oleju, na bardzo duzym ogniu,
czesto
odwracajac. Jak sie juz usmaza, powyjmowac i przykryc talerzem, zeby
zanadto nie stygly. Odlac spora czesc tluszczu. Trzy cienkie plasterki
boczku (dla odchudzajacych sie: chudej szynki) pokroic w cieniutkie
paseczki, usmazyc. Na patelnie z wedlina wlac szklanke bulionu (moze byc
z
1/2 kostki rosolowej). Dolozyc ok. 20 dkg przecietych na pol i
wypestkowanych winogron. Gdy winogrona zbledna i zaczna luszczyc sie z
nich
skorki, dolozyc usmazone watrobki i podusic z 5 minut pod przykryciem.
Sosik: pycha. Watrobki: boskie. Nawet szwagier jada. Z pzryjemnoscia. A
watrobek nienawidzi.
************************************

Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://kucharek.prv.pl
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-14 15:12:06

Temat: Re: watrobka drobiowa z jablkiem
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at> szukaj wiadomości tego autora

˛majeranek koniecznie

Kaczucha


Użytkownik "Bozia" <B...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:alv66b$17q$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Witam
>
> Ostatnio znajomy poradzil mi bym dodal do watrobki starte jablko. Efekt
byl
> niesamowity. Jablko znacznie uszlachetnilo smak watrobki.
>
> Co jeszcze mozna dodac ?
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

test_kolacja
jak zostac kucharzem? prosba o oswiecenie
ZUPA KOPERKOWA (P)
Bigosik w/g przepisu Dany - moja impresja
W sprawie naruszania dobrych obyczajow w Internecie przy pomocy serwera proximo.kim.pl

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »