| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-13 11:27:23
Temat: watrobka drobiowa z jablkiemWitam
Ostatnio znajomy poradzil mi bym dodal do watrobki starte jablko. Efekt byl
niesamowity. Jablko znacznie uszlachetnilo smak watrobki.
Co jeszcze mozna dodac ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-14 11:42:36
Temat: Re: watrobka drobiowa z jablkiem> Ostatnio znajomy poradzil mi bym dodal do watrobki starte jablko.
Efekt byl
> niesamowity. Jablko znacznie uszlachetnilo smak watrobki.
>
> Co jeszcze mozna dodac ?
Winogrona.
Wklejam oryginalny przepis Margolki:
***************************************
Wartobki drobiowe oczyscic z blon i obtoczyc w mace wymieszanej z
pieprzem
(sowicie). Watrobki smazyc na goracym oleju, na bardzo duzym ogniu,
czesto
odwracajac. Jak sie juz usmaza, powyjmowac i przykryc talerzem, zeby
zanadto nie stygly. Odlac spora czesc tluszczu. Trzy cienkie plasterki
boczku (dla odchudzajacych sie: chudej szynki) pokroic w cieniutkie
paseczki, usmazyc. Na patelnie z wedlina wlac szklanke bulionu (moze byc
z
1/2 kostki rosolowej). Dolozyc ok. 20 dkg przecietych na pol i
wypestkowanych winogron. Gdy winogrona zbledna i zaczna luszczyc sie z
nich
skorki, dolozyc usmazone watrobki i podusic z 5 minut pod przykryciem.
Sosik: pycha. Watrobki: boskie. Nawet szwagier jada. Z pzryjemnoscia. A
watrobek nienawidzi.
************************************
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://kucharek.prv.pl
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-14 15:12:06
Temat: Re: watrobka drobiowa z jablkiem˛majeranek koniecznie
Kaczucha
Użytkownik "Bozia" <B...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:alv66b$17q$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Witam
>
> Ostatnio znajomy poradzil mi bym dodal do watrobki starte jablko. Efekt
byl
> niesamowity. Jablko znacznie uszlachetnilo smak watrobki.
>
> Co jeszcze mozna dodac ?
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |