Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wątróbki rybne

Grupy

Szukaj w grupach

 

wątróbki rybne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-22 10:19:46

Temat: wątróbki rybne
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

Wątróbki nasolić, popieprzyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym,
można dodać chili. Układać w słoikach, pozostawić na pół godziny.
Wstawić do garnka z zimną wodą i po zagotowaniu pasteryzować następne
pól godziny.
Robię to z wątroby dorsza, ale może być miętus, czy inna dorszowata.
Wieloryb też pewnie by się nadał ;=))

--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-22 11:12:30

Temat: Re: wątróbki rybne
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kyllyan napisał(a):
> Wątróbki ...
===
Są gotowe wątróbki w puszkach. Ale Ty chyba o surowych? Są w sprzedaży
takie?
===

> ...nasolić, popieprzyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym,
> można dodać chili. Układać w słoikach, pozostawić na pół godziny.
> Wstawić do garnka z zimną wodą i po zagotowaniu pasteryzować następne
> pól godziny.
===
A co potem? Nie możnaby tego tak, od razu schrupać? I z czym?
===

> Robię to z wątroby dorsza, ale może być miętus, czy inna dorszowata.
> Wieloryb też pewnie by się nadał ;=))
===
Najpierw skrzela muszą wyrosnąć :-)

waldek
===


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zioła
Lekkie ciasto
Sztukamięs z sosem
Wiosenna zupa grzybowa z świeżych grzybków
jak zrobic klasyczny winegret?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »