| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-22 10:19:46
Temat: wątróbki rybneWątróbki nasolić, popieprzyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym,
można dodać chili. Układać w słoikach, pozostawić na pół godziny.
Wstawić do garnka z zimną wodą i po zagotowaniu pasteryzować następne
pól godziny.
Robię to z wątroby dorsza, ale może być miętus, czy inna dorszowata.
Wieloryb też pewnie by się nadał ;=))
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-22 11:12:30
Temat: Re: wątróbki rybneKyllyan napisał(a):
> Wątróbki ...
===
Są gotowe wątróbki w puszkach. Ale Ty chyba o surowych? Są w sprzedaży
takie?
===
> ...nasolić, popieprzyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym,
> można dodać chili. Układać w słoikach, pozostawić na pół godziny.
> Wstawić do garnka z zimną wodą i po zagotowaniu pasteryzować następne
> pól godziny.
===
A co potem? Nie możnaby tego tak, od razu schrupać? I z czym?
===
> Robię to z wątroby dorsza, ale może być miętus, czy inna dorszowata.
> Wieloryb też pewnie by się nadał ;=))
===
Najpierw skrzela muszą wyrosnąć :-)
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |