| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-05 18:36:04
Temat: Re: witam :)Dans la news:be7511$28a$1@atlantis.news.tpi.pl,
drakun <d...@m...net> a écrit:
> sznureczek juz jest:
> http://www.makaron.website.pl/przepis/archiwum/20000
92.htm
Ok, dziekuje :-)
"W rondlu na małym ogniu rozpuścić masło z oliwą - dodać czosnek i
cebulę podsmażyć delikatnie następnie dodać pokrojone kawałki kurczaka,
często mieszając drewnianą łyżką.
Dodać sól i pieprz a następnie pieczarki i szparagi - kontynuować
wspólne gotowanie"
- Tutaj musisz nakryc rondel. Poniewaz dodasz surowe pieczarki, one
wypuszcza wystarczajaco plynu, zeby szparagi mogly sie ugotowac
(szparagom duzo do szczescia nie potrzeba, 5-10 minut maximum).
- potem zdejmujesz pokrywke i robisz jak pisza :
"Posypać odrobiną białej mąki, zmiejszyć płomień i jeszcze przez około 1
minutę gotować całość, następnie w małych ilościach podlewać mlekiem
powodując każdorazowo jego odparowanie"
Aha, makaron w miedzyczasie na pewno wystygnie, mam nadzieje ze masz
mikrofalowke :-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-05 18:58:30
Temat: Re: witam :)heh, no to jesio pare spraw :P
mowia ze na malym plomieniu, mam kuchenke elektrycznom :) skala od 1 do 10.
to ile mam dac na poczatek i na koniec ? :P
tam mowia biala make, mam rozumiec ze kazda byle miala kolor bialy sie nada
?
co do szparagow, mozna sie obejsc bez nich ? :P wczoraj zjadlem taka jedna
na surowo i nie smakuje mi :)
i to mleko, w malych ilosciach czyli ile ? pol szklanki szklanke ? :P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 19:16:36
Temat: Re: witam :)Dans la news:be775d$c3u$1@atlantis.news.tpi.pl,
drakun <d...@m...net> a écrit:
> heh, no to jesio pare spraw :P
> mowia ze na malym plomieniu, mam kuchenke elektrycznom :) skala od 1
> do 10. to ile mam dac na poczatek i na koniec ? :P
Nie mam pojecia, kuchenki elektryczne maja swoja wlasna czasoprzestrzen
:-)
Na poczatek 5 ? Potem 2 ?
> tam mowia biala make, mam rozumiec ze kazda byle miala kolor bialy
> sie nada ?
Pewnie tak :-))
> co do szparagow, mozna sie obejsc bez nich ? :P wczoraj zjadlem taka
> jedna na surowo i nie smakuje mi :)
To sie wcale nie dziwie ;-)
> i to mleko, w malych ilosciach czyli ile ? pol szklanki szklanke ? :P
Napisano 200 ml (niecala szklanka)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 19:18:12
Temat: Re: witam :)Użytkownik drakun napisał:
> heh, no to jesio pare spraw :P
> mowia ze na malym plomieniu, mam kuchenke elektrycznom :) skala od 1 do 10.
> to ile mam dac na poczatek i na koniec ? :P
> tam mowia biala make, mam rozumiec ze kazda byle miala kolor bialy sie nada
> ?
ziemniaczana nie bo wyjdzie Ci kisiel ;-)
> co do szparagow, mozna sie obejsc bez nich ? :P wczoraj zjadlem taka jedna
> na surowo i nie smakuje mi :)
to sie je ugotowane, ale nawet ugotowanych ja tez nie lubie wiec bym nie
dodawala ;)
> i to mleko, w malych ilosciach czyli ile ? pol szklanki szklanke ? :P
>
1/2 szklanki mysle ze bedzie ok, to zalezy ile skladnikow masz i jak
duzo. mniej wiecej tyle zeby wszystko plywalo do 3/4 wysokosci.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 19:47:08
Temat: Re: witam :)o kurde
szklanka mleka ma wyparowac i tak pare razy ?? na chlopski rozum to to sie
mnie wygotuje wsio
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 19:50:26
Temat: Re: witam :)Użytkownik drakun napisał:
> o kurde
> szklanka mleka ma wyparowac i tak pare razy ?? na chlopski rozum to to sie
> mnie wygotuje wsio
>
nie, tam bylo 200 ml to jest niepelna szklanka, tak gdzie 3/4. szklanka
ma 250 ml. napoczatek wlej pol szklanki, niech to wyparuje a potem dolej
reszte i tez niech to paruje.
pytanie z innej beczki - zaczales w ogole gotowac? ja bym juz dawno
glodem przymarla.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 20:11:37
Temat: Re: witam :)> pytanie z innej beczki - zaczales w ogole gotowac? ja bym juz dawno
> glodem przymarla.
heh, ja to twardy zawodnik jestem :) od 3 dni zyje na serku almette,
bananie, serku wiejski i 2 jablkach :P
co do tych kulinariow to chyba jednak pozyje na jajecznicy :P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 20:40:58
Temat: Re: witam :)Użytkownik drakun napisał:
>>pytanie z innej beczki - zaczales w ogole gotowac? ja bym juz dawno
>>glodem przymarla.
>
> heh, ja to twardy zawodnik jestem :) od 3 dni zyje na serku almette,
> bananie, serku wiejski i 2 jablkach :P
> co do tych kulinariow to chyba jednak pozyje na jajecznicy :P
>
Wez usmaz sobie pieczarki i kurczaka razem. Dodaj masla i wymieszaj to z
makaronem. Bedziesz mial szybkie, proste i smaczne jedzonko.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 20:43:33
Temat: Re: witam :)AA JA BYM DAŁA
----- Original Message -----
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, July 05, 2003 10:40 PM
Subject: Re: witam :)
> Użytkownik drakun napisał:
> >>pytanie z innej beczki - zaczales w ogole gotowac? ja bym juz dawno
> >>glodem przymarla.
> >
> > heh, ja to twardy zawodnik jestem :) od 3 dni zyje na serku almette,
> > bananie, serku wiejski i 2 jablkach :P
> > co do tych kulinariow to chyba jednak pozyje na jajecznicy :P
> >
> Wez usmaz sobie pieczarki i kurczaka razem. Dodaj masla i wymieszaj to z
> makaronem. Bedziesz mial szybkie, proste i smaczne jedzonko.
>
> --
>
> o
> ooo walkie!
> o http://walkie.cegla.art.pl
> + Nawet ząb bywa wstawiony
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-07 06:42:39
Temat: Re: witam :)> Użytkownik drakun napisał:
> >>pytanie z innej beczki - zaczales w ogole gotowac? ja bym juz dawno
> >>glodem przymarla.
> >
> > heh, ja to twardy zawodnik jestem :) od 3 dni zyje na serku almette,
> > bananie, serku wiejski i 2 jablkach :P
> > co do tych kulinariow to chyba jednak pozyje na jajecznicy :P
> >
> Wez usmaz sobie pieczarki i kurczaka razem. Dodaj masla i wymieszaj to z
> makaronem. Bedziesz mial szybkie, proste i smaczne jedzonko.
Wlasnie, nie skacz od razu na gleboka wode :). Moze usmaz sobie nalesniki z
jakims pysznym nadzieniem albo omlet...
Acha, mozesz tez przejrzec strone www.gotowanie.wkl.pl - dzial przepisy dla
leniwych, jest tam pare prostych, szybkich przepisow.
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |