Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia witam :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

witam :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-05 15:04:13

Temat: witam :)
Od: "drakun" <d...@m...net> szukaj wiadomości tego autora

dzien dobry, ja mam taka sprawe ten tego ten, bo mnie zostawili w domq
samego, mamuska wyjechala na tydzien, nie ma kto gotowac :(
tak mysle ze pierwsze 2-3 dni to mozna wyzyc na jakis serkach czy cos. ale
co dalej ? :PP ten tego, licze na jakies proste przepisy :P najchetniej
miesne :) dodam jeszcze ze zostawili mi pol garnka pieczarkowej
co do moich zdolnosci kulinarnych to hmm umiem ugotowac psa, wroc, pies
jeszcze zyje, chodzilo mi o gotowanie makaronu :P
no to ten tego jak to jest jakis debilny post to prosze zlejcie, zycie mam
juz wystarczajaco dolujace :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-05 15:37:01

Temat: Re: witam :)
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:be6pe2$hdf$1@atlantis.news.tpi.pl,
drakun <d...@m...net> a écrit:
(...)
> co do moich zdolnosci kulinarnych to hmm umiem ugotowac psa, wroc,
> pies jeszcze zyje, chodzilo mi o gotowanie makaronu :P

Mozesz wiec zaczac tu :
http://www.makaron.website.pl/kuchnia/

Potem mozesz poglebic wiadomosci np. tutaj :
http://www.mniammniam.pl

> no to ten tego jak to jest jakis debilny post to prosze zlejcie,
> zycie mam juz wystarczajaco dolujace :)

Jak juz sobie cos do ugotowania wybierzesz i bedziesz miec watpliwosci
jak sie do tego zabrac, to postaw pytanie na grupie, na pewno sie ktos
znajdzie zeby odpowiedziec :-)

Ewcia


--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 15:46:59

Temat: Re: witam :)
Od: "drakun" <d...@m...net> szukaj wiadomości tego autora

o kurde jaki response time :) ten teg dziekuje :P
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:3f06efdc$0$11558$626a54ce@news.free.fr...
> Dans la news:be6pe2$hdf$1@atlantis.news.tpi.pl,
> drakun <d...@m...net> a écrit:
> (...)
> > co do moich zdolnosci kulinarnych to hmm umiem ugotowac psa, wroc,
> > pies jeszcze zyje, chodzilo mi o gotowanie makaronu :P
>
> Mozesz wiec zaczac tu :
> http://www.makaron.website.pl/kuchnia/
>
> Potem mozesz poglebic wiadomosci np. tutaj :
> http://www.mniammniam.pl
>
> > no to ten tego jak to jest jakis debilny post to prosze zlejcie,
> > zycie mam juz wystarczajaco dolujace :)
>
> Jak juz sobie cos do ugotowania wybierzesz i bedziesz miec watpliwosci
> jak sie do tego zabrac, to postaw pytanie na grupie, na pewno sie ktos
> znajdzie zeby odpowiedziec :-)
>
> Ewcia
>
>
> --
> Niesz !
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 16:02:00

Temat: Re: witam :)
Od: "drakun" <d...@m...net> szukaj wiadomości tego autora

hmm, na tej stronie o makaronie napisali tak ze 1 lyzeczka liwy z oliwek i 1
lyzka oliwy z oliwek, czym to sie rozni od poltorej lzyki oliwy z oliwek
i 2 sprawa jak mam pokroic piers z kurczaka w plastry ???????? przecie tak
sie nie da jeslikomu sie udalo to prosze wskazowki np rozmiary w cm takiego
plastra i czy np cza zamrozic najpierw takie mieso czy co ?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 16:20:47

Temat: Re: witam :)
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:be6sqe$98$1@atlantis.news.tpi.pl,
drakun <d...@m...net> a écrit:
> hmm, na tej stronie o makaronie napisali tak ze 1 lyzeczka liwy z
> oliwek i 1 lyzka oliwy z oliwek, czym to sie rozni od poltorej lzyki
> oliwy z oliwek

A mozesz podac dokladniejszy sznurek do przepisu ?

> i 2 sprawa jak mam pokroic piers z kurczaka w plastry ????????
> przecie tak sie nie da jeslikomu sie udalo to prosze wskazowki np
> rozmiary w cm takiego plastra i czy np cza zamrozic najpierw takie
> mieso czy co ?

Zazwyczaj sie kroi w poprzek piersi, plastry grubosci ok. 1 cm.

Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 16:42:24

Temat: Re: witam :)
Od: "drakun" <d...@m...net> szukaj wiadomości tego autora

w poprzek ? hmm ale jak w poprzek ? zalozmy ze piers jest ustwiona na polnoc
to jak mam noz ustawic ? w sensie w jkim kierunku ma byc to w poprzek ? moze
jakies foto ? :PPP
jesli komus rece opadaja to przepraszam :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 16:54:43

Temat: Re: witam :)
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:be6v66$82c$1@atlantis.news.tpi.pl,
drakun <d...@m...net> a écrit:
> w poprzek ? hmm ale jak w poprzek ? zalozmy ze piers jest ustwiona na
> polnoc to jak mam noz ustawic ? w sensie w jkim kierunku ma byc to w
> poprzek ? moze jakies foto ? :PPP
> jesli komus rece opadaja to przepraszam :)

:-)

Kroisz ze wschodu na zachod. Rezultat to wlasciwie nie "plastry" tylko
raczej "paski" (moze z powodu slowa "plastry" trudno ci to sobie
wyobrazic)

Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 17:19:27

Temat: Re: witam :)
Od: "drakun" <d...@m...net> szukaj wiadomości tego autora

no teraz rozumiem :)) cza bylo od razu ze prostopadle do osi :PP
teraz inna sparawa, napisali ze w rondelku rozpuscic maslo i troche oliwy,
potem ze dodac mieso pieczarki i reszte. i mowia ze to sie ma gotowac. to
jest jakis zargon czy jak ? z mojego prostego rozumowania to sie gotuje w
czyms np wodzie, a nie na czyms tutaj maslo z oliwa. na moj chlopski rozum
to to jest smazenie
teraz tylko mysle sie czy czegos nie wiem ? :PP

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 18:16:12

Temat: Re: witam :)
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Dans la news:be71bl$geh$1@atlantis.news.tpi.pl,
drakun <d...@m...net> a écrit:
> no teraz rozumiem :)) cza bylo od razu ze prostopadle do osi :PP
> teraz inna sparawa, napisali ze w rondelku rozpuscic maslo i troche
> oliwy, potem ze dodac mieso pieczarki i reszte. i mowia ze to sie ma
> gotowac. to jest jakis zargon czy jak ? z mojego prostego rozumowania
> to sie gotuje w czyms np wodzie, a nie na czyms tutaj maslo z oliwa.
> na moj chlopski rozum to to jest smazenie
> teraz tylko mysle sie czy czegos nie wiem ? :PP

Usilnie sie dopraszam o sznurek do przepisu... Co to jest "reszta" ? Nie
napisano czasem, zeby mieso pieczarki i "reszte" nakrys pokrywka ?

Problem polega na tym, ze ty piszesz (tylko) o tym czego nie
zrozumiales. A ja z kolei nie widze tekstu oryginalnego, zeby zobaczyc
*czego* nie zrozumiales... :-)

Ewcia

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 18:22:02

Temat: Re: witam :)
Od: "drakun" <d...@m...net> szukaj wiadomości tego autora

> Usilnie sie dopraszam o sznurek do przepisu... Co to jest "reszta" ? Nie
> napisano czasem, zeby mieso pieczarki i "reszte" nakrys pokrywka ?
>
> Problem polega na tym, ze ty piszesz (tylko) o tym czego nie
> zrozumiales. A ja z kolei nie widze tekstu oryginalnego, zeby zobaczyc
> *czego* nie zrozumiales... :-)
heh, gdybys zobaczyla wszystko czego nie rozumiem to bys padla martwym
trupem :P
sznureczek juz jest:
http://www.makaron.website.pl/przepis/archiwum/20000
92.htm
ja to tam mysle czy by jakis znajomych z irca nie poprosic :PP

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pytanie o kuchnie orientalna
Kolacja
chcę bananować
puchatek
rumsztyk, brizol, eskalopki, mielony,bewsztyk, sznycel.....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »