Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wok a płyta ceramiczna?

Grupy

Szukaj w grupach

 

wok a płyta ceramiczna?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-05 14:14:54

Temat: wok a płyta ceramiczna?
Od: "Monika" <m...@a...net> szukaj wiadomości tego autora

Chciałabym kupić _porządnego_ woka, ale zastanawiam się czy będę mogła z
niego korzystać? Mam kuchnię z płytą ceramiczną, a wydaje mi się, że dobre
woki nie są spłaszczone od spodu. Jak to jest? I na co zwrócic uwagę kupując
woka?
Pozdrawiam,
Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-05 14:55:55

Temat: Re: wok a płyta ceramiczna?
Od: "Mirek" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Monika" <m...@a...net> wrote in message
news:9ula58$65r$1@pingwin.acn.pl...
> Chciałabym kupić _porządnego_ woka, ale zastanawiam się czy będę mogła z
> niego korzystać? Mam kuchnię z płytą ceramiczną, a wydaje mi się, że dobre
> woki nie są spłaszczone od spodu. Jak to jest? I na co zwrócic uwagę
kupując
> woka?
> Pozdrawiam,
> Monika
>
Ja używam żeliwnego z płaskim dnem, jest doskonały! Aha , no i od wewnątrz
dno jest zaokrąglone...
Pozdrawiam
Mirek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-05 14:56:34

Temat: Re: wok a płyta ceramiczna?
Od: d...@a...com (Digitalbroadband) szukaj wiadomości tego autora

>Chciałabym kupić _porządnego_ woka, ale zastanawiam się czy będę mogła z
>niego korzystać?

moja kolezanka, z pochodzenia Wietnamka nie gotuje inaczej jak w woku a ma
plyte ceramiczna. Ma woka z plaskim spodem. Chyba potrawa nie ubywa na smaku.

Pozdr.
Ewa DB.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-05 15:06:25

Temat: Re: wok a płyta ceramiczna?
Od: "Mirek" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Monika" <m...@a...net> wrote in message
news:9ula58$65r$1@pingwin.acn.pl...
> Chciałabym kupić _porządnego_ woka, ale zastanawiam się czy będę mogła z
> niego korzystać? Mam kuchnię z płytą ceramiczną, a wydaje mi się, że dobre
> woki nie są spłaszczone od spodu. Jak to jest? I na co zwrócic uwagę
kupując
> woka?
> Pozdrawiam,
> Monika
>
Zajrzyj na www.wokshop.com , są opisy woków.
Mirek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-05 16:58:14

Temat: Re: wok a płyta ceramiczna?
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de> szukaj wiadomości tego autora


"Monika" <m...@a...net> schrieb im Newsbeitrag
news:9ula58$65r$1@pingwin.acn.pl...
> Chciałabym kupić _porządnego_ woka, ale zastanawiam się czy będę mogła z
> niego korzystać? Mam kuchnię z płytą ceramiczną, a wydaje mi się, że dobre
> woki nie są spłaszczone od spodu. Jak to jest? I na co zwrócic uwagę
kupując
> woka?
> Pozdrawiam,
> Monika
>
Kiedys juz rozmawialismy na ten temat. Sam nadal nie moge sie zdecydowac.
Zeliwny, zeliwny z tytanowa powierzchnia, ze stali szlachetnej, karbonowej,
aluminiowy powlekany emalia? Pewnie jeszcze jakis. Jest ich tak duzo a
rozpietosc cen ogromna. Gdybym mial gaz - zdecydowalbym sie na ten carbon.
Taki wlasnie maja moi Wietnamczycy. Nie za lekki, nie za ciezki, poreczny
nawet w domu podobnego uzywaja. Jesli chodzi o plyte ceramiczna, to jedni
sugeruja kupienie tego z emalia, bodajze firmy Silit, inni zas twierdza, ze
tylko ze stopow aluminiowych z powierzchnia tytanowa.
Kupujac, przede wszystkim wez do reki i pomachaj troche, tak jakbys
podrzucala warzywa, zeby sie rownowmiernie ulozyly, sprawdz tez, jak Ci sie
bedzie z tego woka wykladalo jedzenie na talerz. Jesli potrzebujesz dwoch
rak - moim zdaniem -zapomnij.
Za kilka dni wybieram sie do duzego miasta i bede sie rozgaladal. Jesli do
tej pory nie kupisz - zdam relacje co mi jeszcze poradzono

Irek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wok
Pyzy drozdzowe - raz jeszcze
Pasta/pasztet sojowy?
Gwiazdka - obiad - nareszczie wiem
sajgonki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »