« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-11 07:50:45
Temat: wróciłam z GrecjiI przywiozłam oczywiście: oliwę z oliwek - extra vergine, oryginalną fete,
oliwki zielone i czarne - takie specjalne z Thassos i pyszne!, golabki w
lisciach winogron w puszce ;-) , miod piniowy oraz baklawe (juz zjedzona)!
A poza tym mase nowych przepisow i inspiracji!
BTW, czy ktos wie czego z polskich produktow - tj jakiego serka badz jogurtu
najlepiej uzywac do tzazikow?
Pozdrawiam optymistycznie bardzo (choc dzis 1szy dzien w pracy po urlopie)
--
Claris /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-11 07:54:07
Temat: Re: wróciłam z Grecji
Użytkownik "Claris" <c...@w...pl> napisał w wiadomości
news:almsjq$lb7$1@news2.tpi.pl...
> I przywiozłam oczywiście: oliwę z oliwek - extra vergine, oryginalną fete,
> oliwki zielone i czarne - takie specjalne z Thassos i pyszne!, golabki w
> lisciach winogron w puszce ;-) , miod piniowy oraz baklawe (juz zjedzona)!
> A poza tym mase nowych przepisow i inspiracji!
>
> BTW, czy ktos wie czego z polskich produktow - tj jakiego serka badz
jogurtu
> najlepiej uzywac do tzazikow?
>
> Pozdrawiam optymistycznie bardzo (choc dzis 1szy dzien w pracy po urlopie)
Zazdroszcze, ja wrocilam juz miesiac temu i caly czas tesknie. Do tzatzikow
uzywam Bielucha. Moze to profanacja, ale najbardziej konsystencja i smakiem
przypomina mi ichniejszego Totala, ktorym zjadalam sie w chorych ilosciach,
a moj chlop to siedzac tam przez pol roku myslal ze to serek a nie jogurt
:o)
pozdrawiam
misiorek :o)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-11 07:54:38
Temat: Re: wróciłam z GrecjiJogurtu naturalnego o lagodnym smaku
--
__________________________
Justyna z brzusiem polpelnym
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-11 08:13:44
Temat: Re: wróciłam z GrecjiClaris wrote:
> I przywiozłam oczywiście: oliwę z oliwek - extra vergine, oryginalną fete,
Nawet ta feta u nas, "podobno" gercka, jest lepsza od takiej zwykłej
w kartoniku.
> oliwki zielone i czarne - takie specjalne z Thassos i pyszne!, golabki w
> lisciach winogron w puszce ;-) , miod piniowy oraz baklawe (juz zjedzona)!
> A poza tym mase nowych przepisow i inspiracji!
A metaxę? :-)
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-11 08:46:59
Temat: Re: wróciłam z GrecjiWitam,
ślinka mi pociekła,jka czytałm listę Twoich zakupów, uwielbiam nadziewane
liście winogron :-)
Do cacyków używam Toski Figura i jogurtu naturalnego Danone (mieszam do
uzyskania odpowiedniej konsystencji).
Pozdrawiam,
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-11 08:51:11
Temat: Re: wróciłam z Grecji
Użytkownik Claris <c...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:almsjq$lb7$...@n...tpi.pl...
> I przywiozłam oczywiście: oliwę z oliwek - extra vergine, oryginalną
fete,
> oliwki zielone i czarne - takie specjalne z Thassos i pyszne!, golabki
w
> lisciach winogron w puszce ;-) , miod piniowy oraz baklawe (juz
zjedzona)!
> A poza tym mase nowych przepisow i inspiracji!
>
> BTW, czy ktos wie czego z polskich produktow - tj jakiego serka badz
jogurtu
> najlepiej uzywac do tzazikow?
>
> Pozdrawiam optymistycznie bardzo (choc dzis 1szy dzien w pracy po
urlopie)
> Claris /ona/ z Wrocławia
> c...@w...pl
>
>
Ja używam zawsze serka Campiny albo Ostrowii takiego do wypieków i nie
wyciskam startego ogórka, dzięki temu sos nie jest taki gęsty.
A Uozo nie masz troszkę ?
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-11 10:38:04
Temat: Re: wróciłam z Grecji
Użytkownik Magda S <m...@h...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aln00n$9mn$...@n...onet.pl...
> Witam,
>
> , uwielbiam nadziewane
> liście winogron :-)
rany julek! toż to kwaśne jak diabli...przy całym szacunku dla geckich
specjałów - ja wmusiłem w siebie ze dwa takie "gołąbki" i basta!
pozdro!
pp
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-11 15:30:45
Temat: Re: wróciłam z Grecji> BTW, czy ktos wie czego z polskich produktow - tj jakiego serka badz
jogurtu
> najlepiej uzywac do tzazikow?
jogurt bakomy - reszta jest za rzadka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-11 17:34:01
Temat: Re: wróciłam z Grecji> >
> Ja używam zawsze serka Campiny albo Ostrowii takiego do wypieków i nie
> wyciskam startego ogórka, dzięki temu sos nie jest taki gęsty.
> A Uozo nie masz troszkę ?
> pozdr.Alex
>
ok, przyznaje, że ouzo (mimo, ze nie trawie!) i wino też sie w bagażu
znalazły. Z Metaxy zrezygnowalam bo jeszcze jedna butelka stoi w barku po
wizycie 2 lata temu...
Ech, juz tesknie za Grecja...
---------------------------
Claris /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 05:25:15
Temat: Re: wróciłam z Grecji> I przywiozłam oczywiście: oliwę z oliwek - extra vergine, oryginalną fete,
> oliwki zielone i czarne - takie specjalne z Thassos i pyszne!, golabki w
> lisciach winogron w puszce ;-) , miod piniowy oraz baklawe (juz zjedzona)!
> A poza tym mase nowych przepisow i inspiracji!
Ja najbardziej żałowałem że nie przywiozłem suszonych pomidorów. U nas
strasznie drogie i właściwie spotkałem tylko sprzedawane z miski z oliwą a
tam były ładnie zapakowane w woreczki :-( A ja bardzo lubię makarony do
którego się dodaje między innymi suszone pomidory.
Radek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |