Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia z czego zakwas na chleb?

Grupy

Szukaj w grupach

 

z czego zakwas na chleb?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-07-07 09:20:28

Temat: z czego zakwas na chleb?
Od: "Lipiński" <b...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Znalazłem w internecie kilka przepisów na zakwas chlebowy, który należy
przygotować z piwa, mąki i cukru. Nigdzie jednak nie znalazłem jaka to ma
być mąka. Jeśli się nie mylę to chyba razowa. Proszę o potwierdzenie lub
sprecyzowanie.
Dziękuję krzysiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-07-07 10:39:18

Temat: Re: z czego zakwas na chleb?
Od: g...@d...pl (wwwwwwww) szukaj wiadomości tego autora

dsds


Lipiński wrote:

> Znalazłem w internecie kilka przepisów na zakwas
chlebowy, który należy
> przygotować z piwa, mąki i cukru. Nigdzie jednak nie
znalazłem jaka to ma
> być mąka. Jeśli się nie mylę to chyba razowa. Proszę o
potwierdzenie lub
> sprecyzowanie.
> Dziękuję krzysiek.




--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-07-08 18:33:57

Temat: Re: z czego zakwas na chleb?
Od: "Wioletta P." <u...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Lipiński <b...@i...pl> napisał(a):

> Znalazłem w internecie kilka przepisów na zakwas chlebowy, który należy
> przygotować z piwa, mąki i cukru. Nigdzie jednak nie znalazłem jaka to ma
> być mąka. Jeśli się nie mylę to chyba razowa. Proszę o potwierdzenie lub
> sprecyzowanie.
> Dziękuję krzysiek.
>
>
Robię zakwas z mąki razowej typ 720 i przegotowanej wody. To ma stać 3 dni
W.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co to jest mozzarella?
pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
czarna polewa na tort
Potrawa jednogarnkowa - co polecacie???
Podróże kulinarne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »