« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-14 21:35:08
Temat: za kruchy spod do pizzyWitam!
Zrobiłam dzisiaj pizze- chyba troche za bardzo pokombinowałam i spód wyszedł
mi za kruchy. Co można zrobic jeszcze z tym ciastem, by wyszło troche
lepsze??? Mam jeszcze drugą porcję i nie chciałabym, by się to zmarnowało.
Za wszelkie podpowiedzi wielkie dzięki.
pozdr.
--
Ela
GG- 4018922 ICQ- 166394775
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-14 22:20:41
Temat: Re: za kruchy spod do pizzy
Elcia wrote:
> Witam!
> Zrobiłam dzisiaj pizze- chyba troche za bardzo pokombinowałam i spód wyszedł
> mi za kruchy. Co można zrobic jeszcze z tym ciastem, by wyszło troche
> lepsze??? Mam jeszcze drugą porcję i nie chciałabym, by się to zmarnowało.
> Za wszelkie podpowiedzi wielkie dzięki.
> pozdr.
>
> --
> Ela
> GG- 4018922 ICQ- 166394775
Tez mialem takie klopoty.
W moim przypadku to byla zbyt niska temperatura
w piecu i zbyt dlugi czas pieczenia.
Teraz nagrzewam piekarnik tak az "brakuje" termometru (ok 500 stopni F
czyli ok 245 stopni C)
Pieke ok 10 minut,czasem krawedzie sie troche przypala ale pizza wychodzi ok.
Poeksperymentuj troche- z pewnoscia sie powiedzie.
pozdr
marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-15 06:45:38
Temat: Re: za kruchy spod do pizzyOn Sat, 14 Sep 2002 23:35:08 +0200, "Elcia" <e...@o...pl> wrote:
>Witam!
>Zrobiłam dzisiaj pizze- chyba troche za bardzo pokombinowałam i spód wyszedł
>mi za kruchy. Co można zrobic jeszcze z tym ciastem, by wyszło troche
>lepsze??? Mam jeszcze drugą porcję i nie chciałabym, by się to zmarnowało.
>Za wszelkie podpowiedzi wielkie dzięki.
>pozdr.
jak na moej oko to za dlugo pieczony ten spod...musi byc bardzp
goracy piec i piec krociutko
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-15 12:48:32
Temat: Re: za kruchy spod do pizzyJa robilam wczoraj pizze i wyszla mi bosko. Ale ciasto to bylo drozdzowe.
Na 1 kg maki dwie paczki drozdzy instatnt, sol, jajko ofc, troche cieplej
wody. Zostawiamy do wyrosniecia nawet na 2 godziny - potem dodalam 7 zabkow
czosnku i pol torebki przyprawy do pizzy firmy Kontani (czy jakos tak sie to
pisze). Chwile to sie przegryzalo. Potem formy natluszczone oliwa wykladamy
plackiem (nie za grubo). Na to sos - przecier pomidorowy plus ketchup. I
dodatki jakie lubimy :). Wyszla boska a wlasciwie boskie - 2 blachy te
najwieksze w piekarniku i jedna do tarty. Aha pieklam to ok 30 minut w 150
stopniach.
--
__________________________
Justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |