| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-17 22:43:51
Temat: zabie udaCzy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
ale na powaznie .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-18 09:30:53
Temat: Re: zabie udaUżytkownik emski <e...@n...net> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:37BC7F177410A5D9.6F02781BF0359677.222635399E
8...@l...airnews.net...
> Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
> ale na powaznie .
>
Nie robilem niestety osobiscie, tylko jadlem panierowane w mleku i mace i
smazone. Proscizna. Mieso jest delikatne i lagodne, wiec nie sadze, zeby
trzeba bylo jakichs specjalnych zabiegow, zeby je przyrzadzic.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-18 13:53:39
Temat: Re: zabie uda>tylko jadlem panierowane w mleku i mace i
>smazone. Proscizna. Mieso jest delikatne i lagodne, wiec nie sadze, zeby
>trzeba bylo jakichs specjalnych zabiegow, zeby je przyrzadzic.
>
> Jader
>
ja jadlam duszone w sosie. udka byly podane razem z mala dupka, tzn.parami.
<eva>
http://hometown.aol.com/evajp/index.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-19 06:58:52
Temat: Re: zabie uda
Użytkownik emski <e...@n...net> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:37BC7F177410A5D9.6F02781BF0359677.222635399E
8...@l...airnews.net...
> Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
> ale na powaznie .
> zabie udka mozna przygotowac na b wiele sposobów ale ja najczesciej podaje
duszone z sosem pomidorowo czosnkowym lub czosnkowo pietruszkowym.
pierwszy z nich przyrzadzam w nastepujacy sposob:cebule szalotke pokrojona w
kostke i czosnek podsmarzam na oliwie z oliwek po chwili gasze bialym
wytrawnym winkiem kiedy wino odparuje do1/4 swojej obietosci dodajesok
pomidorowy i troche bulionu drobiowego po odparowaniu polowy obietosci
doprawim sola i pieprzem . udka porciuje na pojedyncze szt dupke odcinam
smaze krutko na sklarowanym masle zalewam sosem na koniec trche
smietany30-36% . drugi sos zazcynamy podobnie (francuzi cebule szalotke
podsmarzaja ale czosnek blanszuja w mleku co powoduje ze jest on
lagodniejszy) tylko zamiast soku pomidoro daje troche wiecej bulionu
drobiowego z pokrojona drobno pietruszka zaciagam smietana sol pierz udka
smarze j/w 3-4min dusze wszystko razem podaje na talerzu z durza iloscia
sosu i cieplutka bagietka palce lizac a raczej udka
pozdrowienia kucharz@kuzniki. isp.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-19 07:53:26
Temat: Odp: zabie uda
Użytkownik emski <e...@n...net> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:37BC7F177410A5D9.6F02781BF0359677.222635399E
8...@l...airnews.net...
> Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
> ale na powaznie .
>
No dobrze, ale jakich zab nalezy nalapac? :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-19 22:59:44
Temat: Re: Odp: zabie uda
najlepsze so zielonookie zabki blondynki :-)
>
> No dobrze, ale jakich zab nalezy nalapac? :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-20 07:40:12
Temat: Frittata con le rane (bylo: Re: zabie uda)emski <e...@n...net> wrote:
> Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
> ale na powaznie
200 g miesa z zabich udek
2 lyzki oliwy z oliwek
3 jajka
20 g parmezanu
sol, pieprz
Miesko smazymy na patelni na oliwie 10 min. Jajka roztrzepujemy z
parmezanem, przyprawiamy sola i pieprzem, wylewamy na patelnie.
Obsmazyc z obu stron.
Smacznego
Wladyslaw
.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |