Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zabie uda

Grupy

Szukaj w grupach

 

zabie uda

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-07-17 22:43:51

Temat: zabie uda
Od: emski <e...@n...net> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
ale na powaznie .

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-07-18 09:30:53

Temat: Re: zabie uda
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik emski <e...@n...net> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:37BC7F177410A5D9.6F02781BF0359677.222635399E
8...@l...airnews.net...
> Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
> ale na powaznie .
>

Nie robilem niestety osobiscie, tylko jadlem panierowane w mleku i mace i
smazone. Proscizna. Mieso jest delikatne i lagodne, wiec nie sadze, zeby
trzeba bylo jakichs specjalnych zabiegow, zeby je przyrzadzic.

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-18 13:53:39

Temat: Re: zabie uda
Od: e...@a...com (Evajp) szukaj wiadomości tego autora

>tylko jadlem panierowane w mleku i mace i
>smazone. Proscizna. Mieso jest delikatne i lagodne, wiec nie sadze, zeby
>trzeba bylo jakichs specjalnych zabiegow, zeby je przyrzadzic.
>
> Jader
>

ja jadlam duszone w sosie. udka byly podane razem z mala dupka, tzn.parami.


<eva>
http://hometown.aol.com/evajp/index.html

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-19 06:58:52

Temat: Re: zabie uda
Od: "Krzysiek Witczak" <k...@k...isp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik emski <e...@n...net> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:37BC7F177410A5D9.6F02781BF0359677.222635399E
8...@l...airnews.net...
> Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
> ale na powaznie .
> zabie udka mozna przygotowac na b wiele sposobów ale ja najczesciej podaje
duszone z sosem pomidorowo czosnkowym lub czosnkowo pietruszkowym.
pierwszy z nich przyrzadzam w nastepujacy sposob:cebule szalotke pokrojona w
kostke i czosnek podsmarzam na oliwie z oliwek po chwili gasze bialym
wytrawnym winkiem kiedy wino odparuje do1/4 swojej obietosci dodajesok
pomidorowy i troche bulionu drobiowego po odparowaniu polowy obietosci
doprawim sola i pieprzem . udka porciuje na pojedyncze szt dupke odcinam
smaze krutko na sklarowanym masle zalewam sosem na koniec trche
smietany30-36% . drugi sos zazcynamy podobnie (francuzi cebule szalotke
podsmarzaja ale czosnek blanszuja w mleku co powoduje ze jest on
lagodniejszy) tylko zamiast soku pomidoro daje troche wiecej bulionu
drobiowego z pokrojona drobno pietruszka zaciagam smietana sol pierz udka
smarze j/w 3-4min dusze wszystko razem podaje na talerzu z durza iloscia
sosu i cieplutka bagietka palce lizac a raczej udka
pozdrowienia kucharz@kuzniki. isp.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-19 07:53:26

Temat: Odp: zabie uda
Od: "Agnieszka" <A...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik emski <e...@n...net> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:37BC7F177410A5D9.6F02781BF0359677.222635399E
8...@l...airnews.net...
> Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
> ale na powaznie .
>
No dobrze, ale jakich zab nalezy nalapac? :-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-19 22:59:44

Temat: Re: Odp: zabie uda
Od: emski <e...@n...net> szukaj wiadomości tego autora


najlepsze so zielonookie zabki blondynki :-)


>
> No dobrze, ale jakich zab nalezy nalapac? :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-20 07:40:12

Temat: Frittata con le rane (bylo: Re: zabie uda)
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

emski <e...@n...net> wrote:

> Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak przygotowac zabie uda ? Dzieki...
> ale na powaznie

200 g miesa z zabich udek
2 lyzki oliwy z oliwek
3 jajka
20 g parmezanu
sol, pieprz

Miesko smazymy na patelni na oliwie 10 min. Jajka roztrzepujemy z
parmezanem, przyprawiamy sola i pieprzem, wylewamy na patelnie.
Obsmazyc z obu stron.

Smacznego

Wladyslaw

.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bzdurne posty
Pytanko(grill i warzywka).
peklowanie sloniny
Re: Sa wreszcie GRZYBY!
musztarda

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »