« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-01 20:29:11
Temat: zamarzyły mi się...... pyszne bułeczki, nadziewane serem i czosnkiem, które jadłam w pizzerii
Napoli w Poznaniu.
Skorzystałam zatem z przepisu na ciasto drożdzowe Grzesia Ostrowskiego,
wzbogacając zawartość rzeczonym serem i świeżo wyciskanym czosnkiem.
Niestety! Miękkości bułeczek nie uzyskałam, brzegi były twarde, i tylko smak
wnętrza przypominał pierwowzór.
Gdzie popełniłam błąd? Inne ciasto? Rozwałkowałam je tak cienko, że prawie
przezroczyście!
A może to nie powinno być drożdzowe? Ale z całą pewnoscią to było ciasto
bliźniacze do tego na którym włoską pizzę w Napoli podają... Pomocy! Bo
bułeczki będąmi się po nocach śnić, a do Poznania mam ponad 300 km!
pozdrawiam,
AnnaBlue
(dodałam Blue, bo nas tu coraz więcej - Ann znaczy sie)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |