| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-23 06:59:57
Temat: zebraCześć!
Mam prośbę-czy ktoś mógłby podać mi przepis na cisto zebrę.
Z góry dziękuję
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-23 07:16:25
Temat: Re: zebra
Użytkownik "Marta" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bakh2h$r3i$1@news.onet.pl...
> Cześć!
> Mam prośbę-czy ktoś mógłby podać mi przepis na cisto zebrę.
> Z góry dziękuję
>
>
cisto zebra: (taka calkiem cisto, to ona nie jest, mo paski ;-)
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis777.html
cisto zebra:
http://jduszczynska.republika.pl/index.html
cisto zebra:
http://www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=508
ci zadowolona? ci powklejac przepisy zamiast linkow?
pozdrowki
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-23 07:32:11
Temat: Re: zebraOn Fri, 23 May 2003 08:59:57 +0200, Marta wrote:
> Mam prośbę-czy ktoś mógłby podać mi przepis na cisto zebrę.
Oto on:
- 5 jajek
- półtora szklanki cukru
- 1 szklanka oliwy
- 1 szklanka wody
ZMIKSOWAĆ.
Dodać:
- 2 i pół szklanki mąki
- 2 łyżki proszku do pieczenia (stołowe, płaskie)
WYMIESZAĆ DOKŁADNIE.
Następnie:
Ciasto podzielić na dwie części.
Do jednej dodać
- 3 łyżki kakao
Do drugiej dodać
3 łyżki mąki (pszennej)
Prodiż lub tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą.
Lać ciasto na środek prodiża (lub tortownicy) na zmianę: kilka łyżek
ciasta ciemnego (np. 5), tyle samo łyżek ciasta jasnego.
Mam podane w przepisie, że piec ok. 50 minut, ale lepiej z tym uważać, bo
może być krócej. Najlepiej oczywiście sprawdzić, czy ciasto jest upieczone,
wbijając suchy, cieniutki patyczek (np. długą wykałaczkę) w ciasto.
Jeśli się nic nie przylepia, jest ok :)
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |