| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-23 07:31:58
Temat: WedzonkaSzef sprezentował współlokatorce wczoraj tzw surową wędzonkę wieprzową, ze
wsi wędzoną dzień wcześniej też domowymi sposobami. (Polecił jej to
obgotować w dużej ilości soli, co uczyniła dodając jeszcze tylko liść
laurowy i ziele angielskie.
Wystygło i leży w lodówce od wczoraj, a ja się zastanawiam jaką fajną
pieczeń / potrawkę / czy inną potrawę z takiego pysznego, świeżego mięska,
już trochę ugotowanego przygotować, żeby podkreślić jej smak i to, że jest
podwędzona.
Pomóżcie :))
P.S. A młoda kapustka i ciasto rabarbarowe Netusi są pyszne! Sprawdziłam :))
Pozdrawiam b. wiosennie kuchennie
K
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |