Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wedzonka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wedzonka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-23 07:31:58

Temat: Wedzonka
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl> szukaj wiadomości tego autora

Szef sprezentował współlokatorce wczoraj tzw surową wędzonkę wieprzową, ze
wsi wędzoną dzień wcześniej też domowymi sposobami. (Polecił jej to
obgotować w dużej ilości soli, co uczyniła dodając jeszcze tylko liść
laurowy i ziele angielskie.

Wystygło i leży w lodówce od wczoraj, a ja się zastanawiam jaką fajną
pieczeń / potrawkę / czy inną potrawę z takiego pysznego, świeżego mięska,
już trochę ugotowanego przygotować, żeby podkreślić jej smak i to, że jest
podwędzona.

Pomóżcie :))

P.S. A młoda kapustka i ciasto rabarbarowe Netusi są pyszne! Sprawdziłam :))

Pozdrawiam b. wiosennie kuchennie

K
--
Pozdrawiam

K

"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zebra
FAQ333
ciasto z galaretka - pytanko
pizza
jak przygotować kaszę kuskus ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »