| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-05-11 21:44:46
Temat: Re: zebra
Użytkownik Olenka <o...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:d5s9bm$khn$...@i...gazeta.pl...
> Witajcie,
> poszukuję sprawdzonych przepisów na zebrę
> Mój przyszły mąż uwielbia to ciasto, jednak ja robię troszkę inaczej niż
> on zna.
zaraz- a to nie moze poznac innej wersji? przyzwyczai sie do innej po
prostu. Jak przyzwyczaisz przyszlego meza do robienia pod
to_jak_on_zna/lubi.. to ci nie zazdroszcze.
--
pozdrawiam cieplutko
**agatka**
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-05-12 15:40:11
Temat: Odp: zebra
Użytkownik Olenka <o...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:d5s9bm$khn$...@i...gazeta.pl...
> Witajcie,
> poszukuję sprawdzonych przepisów na zebrę
> Mój przyszły mąż (...)
Twój przyszły mąż powinien rozpływać się w zachwycie nad
Twoją wersją nawet jajecznicy. Może poszukaj dalej?
Zdrówka - Wojtek H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-05-13 09:56:02
Temat: Re: zebra
Użytkownik "Olenka" <o...@g...pl> napisał w wiadomości
news:d5s9bm$khn$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie,
> poszukuję sprawdzonych przepisów na zebrę
> Mój przyszły mąż uwielbia to ciasto, jednak ja robię troszkę inaczej niż
> on zna. Tak więc czy ktoś zna jakiś przepis,z którego po wykonaniu
> wyszła by zebra podobna smakiem do tej z firmy "gajewski"!
> Serdecznie dziękuję za pomoc i ewentualne przepisy!
> Pozdrawiam,
> OLa
Nie wiem czy będzie to zebra przypominająca smakiem zebrę z firmy "gajewski"
, ale wklejam mój przepis troszeczkę inny niż podała Ania , ale sprawdzony i
wszystkim moim domownikom i znajomym smakuje.
ZEBRA
5 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru
1 cukier wanilinowy
2 i 1/2 szklanki mąki
1 szklanka oleju lub oliwy
1 szklanka oranżady lub napoju gazowanego
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki mąki
3 łyżeczki kakao
Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym , dodać żołtka i dalej
ubiać . Do tego dodać 2 i 1/2 szkl mąki , olej i oranżadę oraz proszek do
pieczenia , delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części do jednej
dodać 3 łyżeczki mąki, a do drugiej 3 łyżeczki kakao. Wylewać na blaszkę na
przemian: 3 łyżki ciasta jasnego a potem 3 łyżki ciasta ciemnego i tak w
kółko.
Jest to proporcja na dużą blaszkę prostokątną , lub na dużą tortownicę.
Smacznego , Danusia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |