| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-08 16:21:44
Temat: zielone pomidorysą już pomidory z cebulą w occie
pomidory w warzywami w różnych kombinacjach (papryka, marchew, kapusta itp)
wszystko w occie i już trochę dużo tego :)
co jeszcze można zrobić?
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-08 16:29:53
Temat: Re: zielone pomidory
"fuksa" <f...@w...pl> wrote in message
news:fedlf5$s4h$1@node1.news.atman.pl...
> są już pomidory z cebulą w occie
> pomidory w warzywami w różnych kombinacjach (papryka, marchew, kapusta
itp)
>
> wszystko w occie i już trochę dużo tego :)
>
> co jeszcze można zrobić?
>
>
>
> Ola
Marmoladę - pokroić w plasterki, zasypać cukrem i usmażyć na brązowo.
Pilnować, aby się nie przypaliła. Smaczna.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-08 17:26:32
Temat: Re: zielone pomidoryUżytkownik "Panslavista"
> Marmoladę - pokroić w plasterki, zasypać cukrem i usmażyć na brązowo.
> Pilnować, aby się nie przypaliła. Smaczna.
tylko cukier? ile na kg?
co ze skórkami?
i co z pasteryzacją? :)
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-10-08 17:58:33
Temat: Re: zielone pomidory
"fuksa" <f...@w...pl> wrote in message
news:fedp8l$t50$1@node1.news.atman.pl...
> Użytkownik "Panslavista"
>
> > Marmoladę - pokroić w plasterki, zasypać cukrem i usmażyć na brązowo.
> > Pilnować, aby się nie przypaliła. Smaczna.
>
> tylko cukier? ile na kg?
> co ze skórkami?
> i co z pasteryzacją? :)
>
> Ola
Jak inne marmolady. Skórki zostają albo nie - quod libet.
Cukier podobnie. U nas marmolada była dawana do garnków kamiennych i
zapieczona - następnie oprzykrywało się to pergaminem i obwiązywało
szpagatem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-10-09 10:02:41
Temat: Re: zielone pomidory
Użytkownik "fuksa" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fedlf5$s4h$1@node1.news.atman.pl...
> są już pomidory z cebulą w occie
> pomidory w warzywami w różnych kombinacjach (papryka, marchew, kapusta
itp)
>
> wszystko w occie i już trochę dużo tego :)
>
> co jeszcze można zrobić?
>
>
>
> Ola
>
zakisić w solance jak ogórki...najlepiej takie malutkie i jędrne..
ale kazdego naciąc tam gdzie ogonek i w to naciecie zabek czosnku wsadzic...
a i dobrze jest ze dwa strąki ostrego chili (ideałem jest zielone) dodać
zeby ostrzejsze było jak kto lubi oczywiście...
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-10-09 11:22:34
Temat: Re: zielone pomidory
Użytkownik "fuksa" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fedlf5$s4h$1@node1.news.atman.pl...
> są już pomidory z cebulą w occie
> pomidory w warzywami w różnych kombinacjach (papryka, marchew, kapusta
> itp)
>
> wszystko w occie i już trochę dużo tego :)
>
> co jeszcze można zrobić?
Konfitury! Dżem!
Albo wysłać mi pocztą, ja to chętnie sobie zrobię. U nas w handlu nie ma
zielonych pomidorów :(
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-10-09 18:02:51
Temat: Re: zielone pomidoryUżytkownik "Dominik Jan Domin" <
> Konfitury! Dżem!
zrobione wg przepisu
http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,-2831178
,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
i już widzę, ze zrobię więcej :)
> Albo wysłać mi pocztą, ja to chętnie sobie zrobię. U nas w handlu nie ma
> zielonych pomidorów :(
babulinka sprzedaje pod sklepem i jest szczęśliwa, ze nie musi czekać, aż
dojrzeją :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |