« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-09-08 18:14:26
Temat: żółty sosmówcie mje tu po dobroci
jaki to sos jest taki żółty i się go podaje (na ciepło) do pulpetów z
kurczaka albo kawałków kurczaka
najpewniej na śmietanie i mące, boję się spytać tylko od czego żółty : >
może to musztarda?..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-09-08 19:20:13
Temat: Re: żółty sosPewnie od kurkumy.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2012-09-09 10:07:06
Temat: Re: żółty sosW dniu sobota, 8 września 2012 20:14:10 UTC+2 użytkownik yapann napisał:
> mówcie mje tu po dobroci
> jaki to sos jest taki żółty i się go podaje (na ciepło) do pulpetów z
> kurczaka albo kawałków kurczaka
> najpewniej na śmietanie i mące, boję się spytać tylko od czego żółty : >
> może to musztarda?..
Jeśli chodzi ci o sos holenderski /sauce hollandaise/ to ani tam mąki, ani
musztardy...
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sos_hol
enderski/sos_holenderski.html
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2012-09-11 21:45:24
Temat: Re: żółty sos"czeremcha" <1...@g...com> wrote in message
news:6da1b6ae-ade6-4ac7-be0c-1415a06128fe@googlegrou
ps.com...
> Jeśli chodzi ci o sos holenderski /sauce hollandaise/ to ani tam mąki, ani
> musztardy...
ożesz jasny gwint
brzmi obrzydliwie smakowicie ( i równie niezdrowo (- tego drugiego zalecam
nie poddawać dyyskusji - w moim menu jest zdyskwalifikowany (- ale to nie
znaczy, że nie spóbuję zrobić :) ).
Dzięki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2012-10-29 14:17:59
Temat: Re: żółty sosDnia Sat, 8 Sep 2012 20:14:26 +0200, yapann napisał(a):
> mówcie mje tu po dobroci
> jaki to sos jest taki żółty i się go podaje (na ciepło) do pulpetów z
> kurczaka albo kawałków kurczaka
> najpewniej na śmietanie i mące, boję się spytać tylko od czego żółty : >
> może to musztarda?..
Od curry i/lub szafranu i/lub kurkumy.
Sos masala. Indyjski.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |