| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-31 11:19:52
Temat: Re: zrobilam golonke w piwie i pytam
Użytkownik "dżdżownica" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bgassj$ric$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > No a miod rowniez dodaje do marynaty, zapomnialam o nim wspomniec,
> Dużo?
Nie, ja robie w ogole dosc malo marynaty na 1 golonke... Tak na 1/2 szkl.
piwa lyzke miodu. Aktualnie dysponuje gryczanym.
> A nie jest tak, że potem polewanie piwem spłucze go ze skórki. No i czy
Troche splucze, napewno. Ale marynujac golonke mialam nadzieje, ze cos tam z
tych skladnikow przeniknie do miesa, chociaz post Slawka troche nadwatplil
moje przekonanie...
> marynatę wlewasz do naczynia do pieczenia, czy tylko wyjmujesz golonkę z
> marynaty?
To juz wedle uznania. Raczej marynuje w nieduzej misce, aby wieksza czesc
golonki byla zanurzona w marynacie. Oczywiscie nalezy ja obracac co jakis
czas i polewac marynata.
> A poprzednio miało być ostatnie pytanie. Ale chce misię zaeksperymentować
na
> poniedziałkowe spotkanko przyjacielskie
Mezczyzni powinni byc zachwyceni, niektore kobiety tez (o ile beda obecne
;)).
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |