« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-15 19:55:28
Temat: zupa pomidorowaHej
Wlasnie wrocilem z Berlina i podziele sie z Wami przepisem na zupe
pomidorwa. Przepis podany przez tamtejszego mistrza patelni Herrn Biloecka.
Jadlem u znajomych i byla super:
Skladniki:
1 cebula
listki bazylii
2 lyzki oleju
1 lyzka cukier
1 zabek czosnku
1 kg pomidorow z puszki
100 ml biale wino
sok z 2 pomaranczy
1 lyzka przecieru
2 lyzki ketchup
sol, pieprz cytrynowy
----------------------------------------------------
------------------------
---------
Cebule pokroic na drobne kawalki Bazylie umyc i czesc porwac, reszte
zostawic do dekoracji. Olej podgrzac poddusic cebule, dodac cukier i
zostawic do lekkiej karmelizacji, wcisnac czosnek, wrzucic pomidory. Wlac
wino i sok pomaranczowy, dodac przecier, ketchup i bazylie, zamieszac i
zostawic do gotowania. Pogotowac troche doprawic sola i pieprzem cytrynowym.
Zupe wlac na talerz i dekorowac listkiem bazylii i kleksem slodkiej
smietany.
Pozdrawiam
Piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |