Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zupa rybna

Grupy

Szukaj w grupach

 

zupa rybna

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-25 21:43:46

Temat: zupa rybna
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
TZ wlasnie wrocil z morza z 4 dorszami (reszte rozdal). I uczy sie
wlasnie filetowania, z czego wynika, ze nie wiem czy wiecej miesa na
osciach czy w filetach ;)
No i szkoda tego wyrzucac, zrobilabym zupke, jednak nigdy nie robilam
i nie jadlam i nie wiem jak sie zabrac za to. Lbow nie ma - zostawil
dla innych rybek.
Interesowalby mnie przepis najprostszy. Czy po prostu pogotowac te
resztki, odcedzic, wrzucic wloszczyzne i juz? Do tego makaron?
Ziemniaki?

Poguglalabym, ale dzisiaj moje przegladarki mowia tylko:
"Oplata abonamentowa nie zostaa uiszczona!!!
Skontaktuj sie z administratorem." ;)

--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)

www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-25 22:02:34

Temat: Re: zupa rybna
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Sabinka" <s...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bq0lv3.3vvij9h.1@sa.re...

> Interesowalby mnie przepis najprostszy. Czy po prostu pogotowac te
> resztki, odcedzic, wrzucic wloszczyzne i juz? Do tego makaron?
> Ziemniaki?
> --
> Pozdrawiam, Sabina
> (z adresu usun co trzeba)
>
> www.pajacyk.pl
Najprosciej ugowac rosol, dokladnie tak jak gotujesz miesny., potem mozesz
troche "zatrzepac" grysikem(raczej rzadko, nie za gesto) i do tego
grzanki.Taki rosolek robie na wigilie, nie smakuje na rybe.Jak pierwszy raz
jadlam u tesciowej, to myslalam,ze to rosol na miesie.Jadlam w Moskwie
solanke, to byla zupa rybna, ale juz bardziej skomplikowana.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-26 06:50:39

Temat: Re: zupa rybna
Od: "Jacek Kaluziak" <i...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

i nie zapomnij dodac galki muszkatolowej


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-26 10:49:40

Temat: Re: zupa rybna
Od: "PeterB" <p...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

MOJA ULUBIONA zupa rybna z hiszpanskim rodowodem
gotujemy bylion z "resztek ryb" jak glowy itd

cebule w polkrazkach szklimy na paytelni do tego dorzycamy 2 papryki jak sie
poddusi dorzucaly pomidowy lub pulpe (koncentrat w OSTATECZNOSCI)
cala mase dorzucamy do garnka i dokladamy kawalki filetow rybnych
doprawiamy do smaku
PozdrowieniaP.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-26 21:37:22

Temat: Re: zupa rybna
Od: "WMA" <w...@t...com> szukaj wiadomości tego autora

I nie zapomnij, ze najwiecej z jarzyn to trzeba miec selera i jeszcze raz
selera.

Wacek


"PeterB" <p...@p...pl> skrev i meddelandet
news:bq20ff$19n5$1@news2.ipartners.pl...
> MOJA ULUBIONA zupa rybna z hiszpanskim rodowodem
> gotujemy bylion z "resztek ryb" jak glowy itd
>
> cebule w polkrazkach szklimy na paytelni do tego dorzycamy 2 papryki jak
sie
> poddusi dorzucaly pomidowy lub pulpe (koncentrat w OSTATECZNOSCI)
> cala mase dorzucamy do garnka i dokladamy kawalki filetow rybnych
> doprawiamy do smaku
> PozdrowieniaP.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-26 22:52:30

Temat: Re: zupa rybna
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 26 Nov 2003 21:37:22 GMT, "WMA" <w...@t...com>
wrote:

>I nie zapomnij, ze najwiecej z jarzyn to trzeba miec selera i jeszcze raz
>selera.

O, tu mnie ucieszyles :) Bo ugotowalam te osci z tym co mialam w domu,
czyli glownie z selerem :) Pachnie nawet ladnie, jutro zastanowie sie
jak to wykonczyc. Dziekuje Wam za rady, jesli jutro sie okaze, ze zupa
rybna to jest cos zjadliwego, bede je robila czesciej i wykorzystam
Wasze przepisy.

--
Sabina, co rano wstawila na gaz gar z pomidorami na przecier i
zakrecila gaz po powrocie z pracy (2. zmiana) ...

www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 07:26:52

Temat: Re: zupa rybna
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Sabinka" <s...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:bq3ebu.3vvmmv1.1@sa.re...
> Sabina, co rano wstawila na gaz gar z pomidorami na przecier i
> zakrecila gaz po powrocie z pracy (2. zmiana) ...

No to pewnie masz gesty przecier... ;)
Nic sie nie przypalilo?
Jakis czas temu Grupowiczka pisala o pomidorowce, ktora gotowala sie przez
cala noc :).
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdz, co lubisz czytac!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 09:04:23

Temat: Re: nieswiadome gotowanie wielogodzinne :)
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bq48lb$fvk$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Nic sie nie przypalilo?
> Jakis czas temu Grupowiczka pisala o pomidorowce, ktora gotowala sie przez
> cala noc :).

Ja mam brzydki zwyczaj, ze sciagam garnek z gazu i dopiero potem gaz
zakrecam. Zdarza mi sie zapominac zakrecic, neistety. No i raz cos
podgrzewalam, zdjelam z gazu, wylozylam zawartosc na talerz i ... postawilam
teflonowy rondel z powrotem na gaz (gdzie moja glowa??). Gaz byl, chwala
Bogu, maly. Maz tego nie widzial, wiec nic nie wiedzial i spokojnie
poszlismy do kina. Awantura byla po powrocie, jak sie okazalo, ze pusty
rondel stoi na wlaczonym gazie.
Najciekawsze jest to, ze rondel _ani_troche_sie_ nie_spalil. NIc. I gaz nei
zagasl, wiec mieszkanie nie wybuchlo.
Ale porzadnie sie przestraszylam i od tamtej pory zawsze najpierw wylaczam
gaz, a potem sciagam z niego garnek.

Kruszyna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 10:00:30

Temat: Re: zupa rybna
Od: Sabinka <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 27 Nov 2003 08:26:52 +0100, "Anna Ladorucka"
<a...@p...onet.pl> wrote:

>No to pewnie masz gesty przecier... ;)

Chyba nawet koncentrat :)
Jeszcze do garka nie zajrzalam, wczoraj po powrocie tylko szybko
wynioslam to cos na balkon. Na szczescie bylo przykryte i troche
wilgoci jeszcze w srodku bylo bo z przykrywki troche kapalo i syczalo.

>Nic sie nie przypalilo?

Troche dom, jeszcze pachnie ;) Co fajniejsze pachnie pieczonymi
ziemniakami. Ja to mam dziwny nos ale TZ tez jak przyszedl z pracy to
tez poczul ziemniaki. Wiec nienajgorzej, choc troche meczy.
Wracalam z pracy z wielka trwoga, czy mam jeszcze gdzie wracac,
przypomnialo mi sie pod koniec pracy ze moglam nie zakrecic gazu. Jak
mnie przywital tylko ten lekko dymny zapaszek i lekko siwe powietrze
odetchnelam z ulga.

>Jakis czas temu Grupowiczka pisala o pomidorowce, ktora gotowala sie przez
>cala noc :).

O, to tez niezle.
Wczoraj znajomej w pracy wspomnialam o tym garnku - ze sie boje czy
nie zostawilam na gazie - to ona na to, ze kiedys byla na siebie zla
ze zostawila raz swiatlo zapalone i sie na darmo palilo. Ja tu sie
boje czy bloku nie wysadzilam a ona o rachunku za prad.

--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)

www.pajacyk.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-27 10:17:06

Temat: Re: zupa rybna
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Sabinka" <s...@w...pl> napisal w wiadomosci
news:bq4lgf.3vvosap.1@sa.re...
> przypomnialo mi sie pod koniec pracy ze moglam nie zakrecic gazu. Jak
> mnie przywital tylko ten lekko dymny zapaszek i lekko siwe powietrze
> odetchnelam z ulga.

Nie bede wredna i nie przypomne, ze to nie pierwszy raz Ci sie zdarzylo :P.

> Wczoraj znajomej w pracy wspomnialam o tym garnku - ze sie boje czy
> nie zostawilam na gazie - to ona na to, ze kiedys byla na siebie zla
> ze zostawila raz swiatlo zapalone i sie na darmo palilo. Ja tu sie
> boje czy bloku nie wysadzilam a ona o rachunku za prad.

Blok to chyba nie tak latwo wysadzic.
A apropos rachunku za prad, moj TZ kiedys zapomnial wylaczyc zelazka na cala
noc... Na wytlumaczenie mam tylko argument, ze on nie jest zbytnio
zaznajomiony z tym sprzetem ;).

--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdz, co lubisz czytac!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

orzechy włoskie
POMOCY!!! Gdzie strona z włską kuchnią???
mrozic czy nie
Penne z sosem lososiowo-szpinakowym [P] - obiad w 15 min :)
ciasto z kajmakiem?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »