Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Anja" <p...@x...wp.pl>
Znaleziono: 29 wiadomości





Klarowanie masla

2003-12-16 11:15:59 | Anja inne posty tego autora

Mam pytania dotyczace klarowania masla. Wyczytalam, ze ten proces ma trwac 1,5 godziny. Zastanawiam sie czy to nie za dlugo? I jaka ma miec konsystencje maslo po tym czasie. Dzieki za ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Kochani Kucharze

2003-12-16 21:26:44 | Anja inne posty tego autora

Ja robie taki: Na ciasto potrzeba: 1 szkl. maki pszennej 15 dag margaryny 1 szkl. cukru 3 jajka 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy - 1,6 dag 3 lyzki kakao W rondlu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Klarowanie masla

2003-12-17 09:26:28 | Anja inne posty tego autora

Dzieki za wszystkie podpowiedzi, zrobilam, wyszlo mam wrazenie dobrze - i co mnie zaskoczylo naprawde pachnie orzechami. Skusilam sie tez na smazona cebulke*, zrobilam caly sloik choc nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Macie pomysl na latwe ciasto?

2003-12-18 21:08:18 | Anja inne posty tego autora

Ciasto kokosowe z polewa sliwkowa 3 jajka 2 lyzki maki pszennej 3 lyzki cukru 1 cukier waniliowy (1,6dag) 15 dag wiorkow kokosowych, ja daje ok. 1 szklanke 0,5 lyzeczki proszku do ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Czym zanęcić sikorki

2004-01-08 09:16:18 | Anja inne posty tego autora

Witam U moich tesciow wisza siateczki z luskanymi orzechami wloskimi. Jedza tylko sikorki i zwykle jest ich kilkanascie. Pozdrawiam Anja [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Czym zanęcić sikorki

2004-01-08 09:35:29 | Anja inne posty tego autora

> Ja prowadzę garkuchnię, a nie restaurację pięciogwiazdkową. > > Władysław Zapytal Pan, ja odpowiedzialam. Trzeba bylo podac dokladniejsze informacje, skoro metoda ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: [Moje wkupne] Gulasz sygedyński

2004-01-11 15:30:57 | Anja inne posty tego autora

Wczoraj wlasnie maz zrobil rzeczony gulasz. Przepyszny. Jednak zamiast karczku dajemy lopatke i na porcje kladziemy kleks z kwasnej, gestej smietany i posypujemy slodka czerwona papryka ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: [Moje wkupne] Gulasz sygedyński

2004-01-11 18:05:50 | Anja inne posty tego autora

Przeczytaj mojego posta jeszcze raz. Pisze tam o smietanie:) Wlasnie robimy ten gulasz wedlug Maklowicza. Pozdrawiam Anja [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Rafaello na krakersach - zrobilam - watpliwosci...

2004-01-12 17:44:14 | Anja inne posty tego autora

"składniki 1/2 l mleka, 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżki maki pszennej, 1 mały cukier waniliowy, 1 szklanka cukru, paczka krakersów, kostka margaryny, 25 dag ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: [Moje wkupne] Gulasz sygedyński

2004-01-13 22:02:59 | Anja inne posty tego autora

Nie ma sprawy. Wlasnie napisalam, ze lubie taka kawe jak Ty :) Pozdrawiam Anja [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : [ 1 ] . 2 . 3