Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: "Tomasz Konik" <t...@g...pl>
Znaleziono: 8 wiadomości





tluste plamy na parkiecie

2003-08-06 14:53:39 | Tomasz Konik inne posty tego autora

Witam wszystkich serdecznie (pierwszy raz), Szukam rozwiazania nastepujacego problemu. Na starym, acz w dobrym stanie parkiecie znajduja sie tluste plamy - po oleju spozywczym. Parkiet ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.dom

Re: tluste plamy na parkiecie

2003-08-07 11:11:25 | Tomasz Konik inne posty tego autora

> > Na starym, acz w dobrym stanie > > parkiecie znajduja sie tluste plamy - po oleju spozywczym. > > Ostatnio ukladalem nowy parkiet w domu i na niektorych klepkach ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.dom

Ciorba da porca

2003-05-14 13:22:31 | Tomasz Konik inne posty tego autora

Jadlem kiedys w Rumunii (Suczawa) i bardzo milo wspominam. Zupa oczywiscie na wieprzowinie (kawalki calkiem duze w zupie), z ziemniakami, koperkiem, jakimis jarzynami (juz nie pamietam ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: forszmak

2003-05-20 15:44:44 | Tomasz Konik inne posty tego autora

> Ten przepis przypomina mi Boeuf Stroganowa, a właściwie wariację na temat > :); w którymś z programów serwował go Makłowicz... Tyle, ze BS to duszenie wolowiny w smietanie. ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Pierogi litewskie - poszukuje przepis

2003-05-21 15:08:13 | Tomasz Konik inne posty tego autora

> > Ja bardzo przepraszam, że się wtrącę, ale czy pierogi litewskie to to > samo, > > co kołduny litewskie? > > Farsz koldunów litewskich to przede wszystkim duzo ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Pierogi litewskie - poszukuje przepis

2003-05-21 17:26:33 | Tomasz Konik inne posty tego autora

> > Wlasnie nie tluszcz. Farsz powinien byc chyba z poledwicy wolowej, a ta > > tlusta nie jest. Dodatkowym atrybutem koldunow jest gotowanie w > > rosole/bulionie, a nie ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Pierogi litewskie - poszukuje przepis

2003-05-22 07:45:09 | Tomasz Konik inne posty tego autora

> Szpik to tluszcz podobnie jak loj. Koldun powinien po rozgryzieniu > rozplywac sie w ustach. > Mieso nalezy siekac, nie mielic. > Farsz do koldunow daje sie surowy. > ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: mizeria z ogorkow

2003-05-22 12:19:21 | Tomasz Konik inne posty tego autora

> Mizeria niby banalna jest ..ale ..jakie dodac przyprawy , ewentulanei inne > skladniki (cebulka??, szczypiorek??) zeby zrobila sie ekstra smaczna?? > Ja wczoraj zrobilam taka ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : [ 1 ]