Szukana fraza: Autor: "Tomasz Konik" <t...@g...pl>
Znaleziono: 8 wiadomości
2003-08-06 14:53:39 | Tomasz Konik inne posty tego autora
Witam wszystkich serdecznie (pierwszy raz), Szukam rozwiazania nastepujacego problemu. Na starym, acz w dobrym stanie parkiecie znajduja sie tluste plamy - po oleju spozywczym. Parkiet ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.dom
Re: tluste plamy na parkiecie2003-08-07 11:11:25 | Tomasz Konik inne posty tego autora
> > Na starym, acz w dobrym stanie > > parkiecie znajduja sie tluste plamy - po oleju spozywczym. > > Ostatnio ukladalem nowy parkiet w domu i na niektorych klepkach ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.dom
Ciorba da porca2003-05-14 13:22:31 | Tomasz Konik inne posty tego autora
Jadlem kiedys w Rumunii (Suczawa) i bardzo milo wspominam. Zupa oczywiscie na wieprzowinie (kawalki calkiem duze w zupie), z ziemniakami, koperkiem, jakimis jarzynami (juz nie pamietam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: forszmak2003-05-20 15:44:44 | Tomasz Konik inne posty tego autora
> Ten przepis przypomina mi Boeuf Stroganowa, a właściwie wariację na temat > :); w którymś z programów serwował go Makłowicz... Tyle, ze BS to duszenie wolowiny w smietanie. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pierogi litewskie - poszukuje przepis2003-05-21 15:08:13 | Tomasz Konik inne posty tego autora
> > Ja bardzo przepraszam, że się wtrącę, ale czy pierogi litewskie to to > samo, > > co kołduny litewskie? > > Farsz koldunów litewskich to przede wszystkim duzo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pierogi litewskie - poszukuje przepis2003-05-21 17:26:33 | Tomasz Konik inne posty tego autora
> > Wlasnie nie tluszcz. Farsz powinien byc chyba z poledwicy wolowej, a ta > > tlusta nie jest. Dodatkowym atrybutem koldunow jest gotowanie w > > rosole/bulionie, a nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pierogi litewskie - poszukuje przepis2003-05-22 07:45:09 | Tomasz Konik inne posty tego autora
> Szpik to tluszcz podobnie jak loj. Koldun powinien po rozgryzieniu > rozplywac sie w ustach. > Mieso nalezy siekac, nie mielic. > Farsz do koldunow daje sie surowy. > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mizeria z ogorkow2003-05-22 12:19:21 | Tomasz Konik inne posty tego autora
> Mizeria niby banalna jest ..ale ..jakie dodac przyprawy , ewentulanei inne > skladniki (cebulka??, szczypiorek??) zeby zrobila sie ekstra smaczna?? > Ja wczoraj zrobilam taka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia