Szukana fraza: Autor: "Zajad" <z...@f...art.pl>
Znaleziono: 15 wiadomości
2005-07-31 21:05:26 | Zajad inne posty tego autora
>chodzi mi o kotlety z > czego to zrobic i jak przyrządzić? Kotlety oczywiscie ze schabu. Proponuje kupic schab z koscia, nie rozbijac go mlotkiem tylko posypac sola zmiekczajaca ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co po zupie rybnej?2005-07-31 21:33:27 | Zajad inne posty tego autora
> Jak najbardziej wykwintną rybę. > Np. solę Po co od razu sole. Wystarczy karp z salatka warzywna i sos chrzanowy. Moim zdaniem, po zupie rybnej pasuje tylko ryba. Koniecznie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: FRYTY2005-07-31 21:48:10 | Zajad inne posty tego autora
> frytki są wtedy bardziej chrupiące i mniej nasiąkają tłuszczem To fakt. Jednak glownie chodzi o to zeby frytki byly w srodku miekkie, a na zewnatrz chrupiace i brazowe. Jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kotlet schabowy - klasyczny2005-07-31 21:59:34 | Zajad inne posty tego autora
> Czy Ty w ogóle czytasz to co Ci ludzie odpisują???? To nie z przepisem > jest problem a ze składnikami i nie poradzisz na to nic.... Moim zdaniem to bzdura. Oprocz jajka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
krab - z czym sie to je?2005-07-29 11:02:17 | Zajad inne posty tego autora
Przeprowadzilem sie wlasnie do Anglii nad morze. Jest to mnowstwo owocow morza. Mozna kupic swieze kraby i rad bym cos takiego przyrzadzic lecz nie wiem jak. Czy toto smazy sie czy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: krab - z czym sie to je?2005-07-31 20:59:27 | Zajad inne posty tego autora
> A nie sa to czasem raki? > pozdr. Jerzy Nie, to takie stworzonka co chodza bokiem :-) I nie sa importowane bo w porcie stoi kilkaset klatek na kraby. Poza tym widzialem jak rebacy ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co z nóg oprócz meduzy?2005-07-31 21:12:44 | Zajad inne posty tego autora
> Nozka swinska zapiekana: > 1 nóżka świńska (600g) Gdzies Ty widzial nozke 600g??? Zajad [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: smazenie halibuta2005-07-31 21:22:37 | Zajad inne posty tego autora
> Czy macie jakies sposoby, zeby halibut nie rozpadal sie przy przewracaniu > na patelni? Moniko, halibnuta smazy sie w glebokim oleju. Najlepiej we frytownicy. Jak nie masz to po ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Śledzie2005-07-31 21:29:03 | Zajad inne posty tego autora
>z czym przyrzadzic śledzie zeby byly z olejem? chcociaz ze smiatana tez >moga byc ;) Jesli chodzi Ci o solone sledzie, to najpierw wymocz je w wodzie (ok. 24 godz) potem do oleju ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Pasta z bobu2005-07-31 21:37:15 | Zajad inne posty tego autora
> Przeszukałam google i nie znalazłam. Moze zupa-krem? 800g bobu, ugotowac i obrac. Dolac litr rosolu, jeden zabek zmiazdzonego czosnku, zmiksowac. Na srodek talerza wlac lyzke ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia