« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-07-23 17:29:03
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasycznyhh wrote:
> ale chyba miesko nie to..................... :-)
Na 100% !
Za Gierka schabowe robili z kryla - a teraz z soi
:)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-07-24 18:21:40
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasycznyWladyslaw Los napisał(a):
> In article <s...@s...grota.mine.nu>,
> panta_rei <j...@c...znajdzie> wrote:
>
>
>>Świadomie, albo i nie jacenty napisał(a):
>>
>>
>>>>Prosze, podajcie mi przepis na taki klasyczny kotlet schabowy jaki
>>>>pamietam z dziecinstwa.
>>>>Robie niby tak samo jak moja mama, a smakuje mi to inaczej....
>>>
>>>Ponieważ to jest tak: TAK JAK MAMY GOTUJĄ TO NIE POTRAFI NIKT!
>>
>>
>>Ponieważ za czasów Twojego dzieciństwa była większa zawartość mięsa w
>>mięsie i bułki w bułce tartej. Ponieważ jajko uzyte do panierowania nie
>>od barwnika było żółte tak jak dzisiejsze, ponieważ tłuszcz do smażenia
>>to pewnie był smalec- dobry i nie śmierdzący, ponieważ ten stary,
>>rozklekotany tłuczek(?) do mięsa to też inaczej je rozbijał niż dzisiejsze
>>super_alu_kolczatki :/
>
>
> O to właśnie chodzi. Przede wszystkim wieprze były inne.
>
> Władysław
Świnie proszę szanownego pana. Wieprze to się pojawiły w dobie
prostowania języka.
;-)
A więc ;-) świnie żyły sobie w spokoju i jadły dobrą paszę, kury
grzebały w ziemi i dziobały równie smaczne zielonki i ziarna zbóż oraz
traw przez co jajka miały i kolor i ładny zapach a bułki były robione ze
zboża prawdziwego czesto rosnącego [z biedy] na oborniku.
To wszystko razem składało się na ten poszukiwany efekt końcowy w
postaci schabowego jak u mamy.
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-07-24 18:24:56
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasycznysadyl napisał(a):
> hh wrote:
>
>> ale chyba miesko nie to..................... :-)
>
>
> Na 100% !
> Za Gierka schabowe robili z kryla - a teraz z soi
> :)
>
> sadyl
Ze soi to teraz robi się nawet i mleko i krowę proszę szanownego sadyla.
I bez kpin proszę bo to najbardziej "wykorzystywana" roslina.
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-07-25 06:30:33
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasycznyMoze mi ktos podac przepis?
Bardzo Was prosze.
pzdr
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-07-31 18:24:40
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasycznyUżytkownik "Kasia" <k...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ebdf1$42e48708$540a117c$15308@news.chello.pl...
> Moze mi ktos podac przepis?
> Bardzo Was prosze.
>
Czy Ty w ogóle czytasz to co Ci ludzie odpisują???? To nie z przepisem
jest problem a ze składnikami i nie poradzisz na to nic....
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-07-31 21:59:34
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny> Czy Ty w ogóle czytasz to co Ci ludzie odpisują???? To nie z przepisem
> jest problem a ze składnikami i nie poradzisz na to nic....
Moim zdaniem to bzdura. Oprocz jajka. Pasze maja znikomy wplyw na smak
miesa. Na jajko owszem. Kup schab, rozbij, posol ( nie pieprzyc!!!) potem
maka jajo domowe i bulka tarta zrobiona domowo.
Zajad
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-07-31 22:30:10
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasycznyUżytkownik "Zajad" <z...@f...art.pl> napisał w wiadomości
news:dcjhj2$be1$1@inews.gazeta.pl...
>> Czy Ty w ogóle czytasz to co Ci ludzie odpisują???? To nie z
>> przepisem jest problem a ze składnikami i nie poradzisz na to
>> nic....
>
>
> Moim zdaniem to bzdura. Oprocz jajka. Pasze maja znikomy wplyw na
> smak miesa. Na jajko owszem. Kup schab, rozbij, posol ( nie
> pieprzyc!!!) potem maka jajo domowe i bulka tarta zrobiona domowo.
Taaaaaa, a te jajo to najlepiej żeby sobie sama zniosła, nie?
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-08-01 06:21:01
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasycznyIn article <dcjhj2$be1$1@inews.gazeta.pl>, "Zajad" <z...@f...art.pl>
wrote:
> > Czy Ty w ogóle czytasz to co Ci ludzie odpisują???? To nie z przepisem
> > jest problem a ze składnikami i nie poradzisz na to nic....
>
>
> Moim zdaniem to bzdura. Oprocz jajka. Pasze maja znikomy wplyw na smak
> miesa.
Tak? Zawsze mi się wydawało, że podstawowy.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2005-08-01 07:56:06
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny*** Zajad <z...@f...art.pl>:
>> Czy Ty w ogóle czytasz to co Ci ludzie odpisują???? To nie z
>> przepisem jest problem a ze składnikami i nie poradzisz na to nic....
> Moim zdaniem to bzdura. Oprocz jajka. Pasze maja znikomy wplyw na smak
> miesa.
Jadłeś kiedyś kurczaka pędzonego na mączce rybnej? Nie polecam...
--
+ .-. .
Pozdrawiam, . * ) )
Konrad Kosmowski . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2005-08-01 23:25:54
Temat: Re: Kotlet schabowy - klasycznyOn Sun, 31 Jul 2005 22:59:34 +0100, "Zajad" <z...@f...art.pl> wrote:
>> Czy Ty w ogóle czytasz to co Ci ludzie odpisują???? To nie z przepisem
>> jest problem a ze składnikami i nie poradzisz na to nic....
>
>
>Moim zdaniem to bzdura. Oprocz jajka. Pasze maja znikomy wplyw na smak
>miesa. Na jajko owszem. Kup schab, rozbij, posol ( nie pieprzyc!!!) potem
>maka jajo domowe i bulka tarta zrobiona domowo.
Kup schab z fermy przemyslowej albo z prosiaka hodowanego przez
Kaszuba z Helu na sprzedaz...
Albo prosciej - od razu kup dorsza i schabowego z tego usmaz!
Nigdy ci kotlet dorszem nie zajezdzal?
-
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |