Strona główna Grupy Wyniki wyszukiwania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wyniki wyszukiwania

Szukana fraza: Autor: Romer <f...@i...pl>
Znaleziono: 77 wiadomości





Re: *** kuchnia molekularna ***

2007-10-01 09:58:00 | Romer inne posty tego autora

> No dobra, a kto sie zajmuje wymyslaniem tak debilnych nazw? Ferran Adria - restauracja El Buli Herve This - Instytur Gastronomi Molekularnej Heston Blumenthal - restauracja the Fat ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: *** kuchnia molekularna ***

2007-10-01 10:21:45 | Romer inne posty tego autora

> Swoja droga, czemu ,,kuchnia molekularna'', a nie ,,czasteczkowa'' czy > ,,energii pting ptiong''? Niesie taka sama informacje, czyli zadna. proszę http://www.inicon.net/ RR [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: wspomóżcie kremem do tortu

2007-10-01 12:09:48 | Romer inne posty tego autora

> Przepis, który podałeś powyżej, też jest tak naprawdę na krem budyniowy. > Ugotowane mleko, mączka (wprawdzie kukurydziana zamiast > ziemniaczanej), żółtka, cukier ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Różnica miedzy kapustą kwaszoną a kiszoną ? jaka?

2007-10-18 16:44:00 | Romer inne posty tego autora

> Można rozróżnić kapustę ukiszoną od ukwaszanej - ta druga ma posmak > zjełczały... tak tak jeszcze z lekką nutką dekdencji. - posmak jełki tworzy się w produktach ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: dlaczego mięso trzeba rozmrozić?

2007-10-18 17:00:24 | Romer inne posty tego autora

hey, Mięso należy rozmrozić chocby po to by otrzymac wspanialy, aromatyczny rosoł. Uważam że jest to wystarczający argument. Gotując rosół lub bulion z zamrożonego kawałka ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: dlaczego mięso trzeba rozmrozić?

2007-10-18 21:21:51 | Romer inne posty tego autora

> Co akurat pozwala na doskonaly rosol, zauwaz :) Najlepszy rosol jest > wlasnie z zamrozonego miesa rozmrazanego > gotowanego na malutkim > ogniu. Pierwsze słysze że ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Różnica miedzy kapustą kwaszoną a kiszoną ? jaka?

2007-10-18 21:27:47 | Romer inne posty tego autora

> > Mylisz się. Nieprawidłowa fermentacja kiszonki zamiast prowadzić do > > wytworzenia kwasu mlekowego prowadzi do fermentacji masłowej (kwas > > masłowy), który ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: jak przygotowac?

2007-10-18 21:41:47 | Romer inne posty tego autora

> 1. Jak przygotowa omlet? Nie sztuka jest w sk adnikach a w sposobie sma enia. Jak na dwie osoby to najlepiej ubi 3 jajka ze szczypt soli i pieprzu na lekk piank , ale nie tak ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: jak przygotowac?

2007-10-18 21:51:28 | Romer inne posty tego autora

> 2. jak zrobic dobre - powtarzam- dobre ciasto nalesnikowe ? > Prosze jedynie o sprawdzone przepisy Kazdy ma jakis swoj sprawdzony przepis. Dla mnie dobre znaczy czesto ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

Re: Konserwanty w piwie

2007-10-18 22:12:25 | Romer inne posty tego autora

> Tak mi przyszło do głowy, że istnieje taka możliwość (choć moim zdaniem > jest to dość mało prawdopodobne), iż dana partia piwa wyprodukowana była > na bazie chmielu ... [ więcej ]

Grupa : pl.rec.kuchnia

strony : 1 ... 6 . [ 7 ] . 8