Szukana fraza: Autor: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Znaleziono: 347 wiadomości
2003-12-18 17:09:48 | Kyllyan inne posty tego autora
Jasne :-)) -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: ryba po gracku - jaka?2003-12-19 08:03:03 | Kyllyan inne posty tego autora
Za komuny zawsze był to dorsz. Teraz kiedy dorsz jest prawie droższy od pstrąga, jest to inna ryba morska. Sos który tu podajecie to jest tak samo grecki, jak śledź po japońsku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
pierogi mrożone2003-12-19 08:10:07 | Kyllyan inne posty tego autora
Czy pierogi z kapustą najpierw ugotować, a potem zamrozić, a po odmrożeniu usmażyć, czy zamrozić surowe, a potem gotować i potem usmażyć? Ufff! -- pozdrawiam :-)) Sławomir ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [WRC] Gdzie kupie gluten?2003-12-19 11:00:50 | Kyllyan inne posty tego autora
> > Tak patrzę, że nie ma żadnych konstruktywnych opowiedzi, protestuję !! -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: kto zna przepis na syrop imbirowo cynamonowy słodki2003-12-20 09:33:29 | Kyllyan inne posty tego autora
> woda,imbir sproszkowany ale moze byc kłacze do tego kawałek cytryny i > miod;) > > Polecam. Zdecydowanie z kłącza. Utarte kłącze imbiru ( ze 3 cm) gotujemy z dodatkiem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jaka śmietana ?2003-12-20 09:38:46 | Kyllyan inne posty tego autora
. Jaka śmietana ? > pisze tylko że 18% ale słodka czy kwaśna ? Nie ma słodkiej śmietany - no chyba, że z cukrem . Śmietana powstaje w procesie kwaszenia śmietanki. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
pierogi2003-12-20 17:03:19 | Kyllyan inne posty tego autora
Dziś od szóstej rano siedzę w kuchni i robię pierogi. Postanowiłem, że w tym roku przygotuję wcześniej i zamrożę. Farsz przygotowałem już wczoraj. Suszone podgrzybki - z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pierogi2003-12-20 19:46:14 | Kyllyan inne posty tego autora
> > A jaki piernik pieczesz, bedzie swiezy do Swiat, czy to tylko wypiek na > jutro ? Będzie świeży.... jeśli doczeka. -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Wracam ?2003-12-22 09:03:51 | Kyllyan inne posty tego autora
> Witam po przerwie i mam nadzieję, że beztrollowo > można będzie spędzić z wami miłe Święta. Beztrollowo jak widzisz się nie da, ale wystarczy olewać :-)) A tak a ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Cwibak-pilnie potrzebny przepis!!2003-12-22 09:07:03 | Kyllyan inne posty tego autora
Ćwibak to po prostu keks. -- pozdrawiam :-)) Sławomir J Marusiński Gdańsk, GG 5420750 [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia