Szukana fraza: Autor: Michal Jankowski <m...@f...edu.pl>
Znaleziono: 1317 wiadomości
2005-01-04 13:59:07 | Michal Jankowski inne posty tego autora
"A.L." <a...@n...pl> writes: > A mieszkania szuka we Wroclawiu czy w Warszawie? We Wroclawiu. > Bo jak dotad "default city" to Warszawa... Bo ty ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mieszkanie do wynajecia2005-01-04 13:59:35 | Michal Jankowski inne posty tego autora
"Basia" <b...@o...pl> writes: > to, ze jak np. padają pytania o to gdzie kupic jakis produkt i nie jest > podane w jakim mieście się go poszukuje, to w 9 ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: sos tatarski - do czego?2005-01-07 11:51:09 | Michal Jankowski inne posty tego autora
Do pasztetu domowej produkcji. MJ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Absynt2005-01-10 11:50:25 | Michal Jankowski inne posty tego autora
Wladyslaw Los <w...@o...pl> writes: > W skrócie: > podstawowym obok alkoholu składnikiem nadającym gorzki smak i kolor > absyntowi jest piołun "Artemisia ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Absynt2005-01-11 14:29:51 | Michal Jankowski inne posty tego autora
Wladyslaw Los <w...@o...pl> writes: > gdziekolwiek zabroniono sprzedaży np. wina z piołunem, czyli wermutu. A wermut to ma jeszcze coś z piołunu poza nazwą? MJ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak sie wymiawia obcobrzmiace nazwy potraw?2005-01-25 18:36:10 | Michal Jankowski inne posty tego autora
Magdalena Bassett <m...@o...com> writes: > Chyba zartujesz? a jak mowisz, tortila? Nawet glupi amerykanie > nauczyli sie poprawnej wymowy. My wymawiamy tortija, i fahitas ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: królik2005-01-31 19:40:25 | Michal Jankowski inne posty tego autora
wiku <s...@r...pl> writes: > trapistow mialo byc czyli wazone przez cystersow Ważone na wadze? MJ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: miód+ciepła woda2005-02-06 13:44:07 | Michal Jankowski inne posty tego autora
A propos miodu - czy i gdzie jest w Warszawie jakis sklep z duzym wyborem miodow - zwlaszcza pitnych? MJ [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Gdzie poszła folia do mikrofalówek?2005-02-28 10:57:23 | Michal Jankowski inne posty tego autora
Odkąd mam mikrofalówkę - a już 7 lat będzie - kupowałem taką specjalną folię do przykrywania naczynia w czasie podgrzewania. Lepsza niż pokrywka, bo delikatnie perforowana ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gdzie poszła folia do mikrofalówek?2005-02-28 21:26:18 | Michal Jankowski inne posty tego autora
"Ewa W" <e...@b...wroc.pl> writes: > Używaj najzwyklejszej folii do żywności, a jak chcesz - sam zrób > perforację;) > Efekt identyczny. Bez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia