Szukana fraza: Autor: "Anna" <q...@p...onet.pl>
Znaleziono: 167 wiadomości
2003-02-06 22:06:07 | AnnaD inne posty tego autora
> Zmartwychwstala > Bozenka z Wilna ;o) jak dobrze, ze jestes....:))))))) anna [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Maklowicz - Rassolnik - kwaśna zupa na syndrom dnia nastepnego (P)2003-02-07 20:20:28 | AnnaD inne posty tego autora
RASSOLNIK 1/4 glowki kapusty 3-4 ziemniaki 3 pietruszki 2 marchewki 1 seler 1 cebula 1 litr bulionu 3-4 ogorki kiszone 3 lyzki masla 1 szklanka wody od ogorkow 1/2 szklanki smietany lisc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Panierka do skrzydełek kurczaka a'la KFC2003-02-07 20:37:33 | AnnaD inne posty tego autora
Użytkownik "Chris" <p...@w...pl> > Czy ktoś z grupowiczów zna choćby przybliżony skład panierki skrzydełek, > które są serwowane w KFC? Sam kilkakrotnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Prośba o przetłumaczenie!!!2003-02-08 13:21:06 | AnnaD inne posty tego autora
> > Cooking spray > Lakier do wlosow (dla kucharza) > > > > 4 large egg whites > 4 duze jajka od bialej kury > > > 3/4 cup low-fat buttermilk > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
wspomnienie dziecinstwa2003-02-08 18:31:54 | AnnaD inne posty tego autora
Gotuje wlasnie cepeliny wg receptury Bozenki z Wilna. I takie wspomnienie mnie dopadlo: moja mama gotowala kluchy, dosc duze, nazywala je "parszywe", bo byly kladzione lyzka na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wspomnienie dziecinstwa2003-02-08 19:02:21 | AnnaD inne posty tego autora
> czy masz na mysli czarne kluchy?:-) > tzn ziemniaczane..( w Poznaniu mowimy na nie czarne) podawane najczesciej z > kapusta i ze skwarkami? > -- > Pozdrawiam - T0SIA ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: wspomnienie dziecinstwa2003-02-08 22:18:48 | AnnaD inne posty tego autora
To na pewno to! zdam relacje:) dziekuje:) Anna > tluste to jak diabli ale jakie pyyyszne :-) > -- > Pozdrawiam - T0SIA > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pieczarki i co z nich...2003-02-18 12:56:21 | AnnaD inne posty tego autora
nie podam Ci przepisu na zalewe, bo nigdy tego nie robiłam, ale polecam zwykłe mrożenie. Oczyszczone pieczarki pokrój jak lubisz i do zamrażarki! Świetny dodatek do zup, sosów ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Do czego ziola prowansalskie?2003-03-12 14:05:05 | AnnaD inne posty tego autora
> Witam! > Do czego najczesciej uzywa sie ziol prowansalskich? Najklasyczniejsza salatka: ser mozzarella w kulce, soczyste (najlepiej sierpniowe) pomidory, oliwa (dziewicza) i ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sos czosnkowy2003-03-12 14:09:41 | AnnaD inne posty tego autora
> > Soso czosnkowy - niby prosta rzecz, ale na pewno kazdy ma swoj sposob. > > > > Prosze o Wasze propozycje, Jogurt naturalny, ogorek swiezy i cebula drobno pokrojone ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia