Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos czosnkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos czosnkowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-12 10:14:43

Temat: Sos czosnkowy
Od: "Robert Spasiuk" <i...@r...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie

Soso czosnkowy - niby prosta rzecz, ale na pewno kazdy ma swoj sposob.

Prosze o Wasze propozycje,

BTW moze ktos wie jak zrobic taki, jak podaja w Sfinksie?


pozdrawiam

Robert



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-12 10:32:24

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: "Deuter" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora



1/2 sloiczka zurawiny do miesa
1/2 malego opakowania smietany (ewentualnie pol na pol z jogurtem
naturalnym)
1/2 sloiczka majonezu
1/2 sloiczka pikantnego keczupu
pol glowki czosnku
sol, pieprz, curry
i chyba wszystko...
Wszystko wymieszac, czosnek oczywiscie wycisnac. Proporcjami mozna
oczywiscie zonglowac wedlug uznania. Sos doskonaly do jajek, serow, wedlin.

Pozdrawiam,

Deuter


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-12 10:43:00

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: "Tomaszek" <t...@b...gnet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Soso czosnkowy - niby prosta rzecz, ale na pewno kazdy ma swoj sposob.

Ja robie nastepujacy:
majonez
smietana
czosnek
ocet winny
pieprz bialy
sol

wszystko daje "na oko"


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-12 11:42:36

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Robert Spasiuk" <i...@r...pdi.net> wrote in message
news:b4n1ev$1vs$1@flis.man.torun.pl...
> Witajcie
>
> Soso czosnkowy - niby prosta rzecz, ale na pewno kazdy ma swoj sposob.
>
> Prosze o Wasze propozycje,

a ja robie tak: maka na maselku podsmazona, dodaje smietane, nieco galki
muszkatolowej, duuuzo koperku i duuuuuuuuzo czosnku, troche soli i troche
bialego pieprzu. Na malenkim ogniu, ciagle mieszajac. Mi smakuje :)

Kruszyna
--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-12 14:09:41

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: "AnnaD" <q...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> > Soso czosnkowy - niby prosta rzecz, ale na pewno kazdy ma swoj sposob.
> >
> > Prosze o Wasze propozycje,

Jogurt naturalny, ogorek swiezy i cebula drobno pokrojone, koperek, duuuuuzo
czosnku, pieprz, sol. Jak mnie najdzie do dorzucam jeszcze twarozek (Bacha
sie nazywa - taki w prostokatnych wysokich pudelkach).
Pychota i do wszystkiego:)

Anna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-12 14:22:51

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Robert Spasiuk" <i...@r...pdi.net> schrieb im Newsbeitrag
news:b4n1ev$1vs$1@flis.man.torun.pl...
> Witajcie
> Soso czosnkowy - niby prosta rzecz, ale na pewno kazdy ma swoj sposob.
> Prosze o Wasze propozycje,
> BTW moze ktos wie jak zrobic taki, jak podaja w Sfinksie?
> pozdrawiam
> Robert

Nie wiem jaki podaja w Sfinksie, ale znam hiszpanski Mojo picon(czerwony) i
Mojo verde(zielony).
A wiec czosnek ucierasz z gruba sola+slodka papryka w proszku+ gozdzik +olej
oliwkowy + (lub) ocet.
Do tego czerwonego dodajesz ostra papryke,lub chili ; do zielonego zamiast
papryki swieza pietruszke + koriander
pozdrawiam
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-12 18:58:48

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: l...@a...com (Lilibell555) szukaj wiadomości tego autora

>Soso czosnkowy - niby prosta rzecz, ale na pewno kazdy ma swoj sposob.
>
>Prosze o Wasze propozycje,
>

Upiec cala glowke czosnku w piekarniku(sciac wierzch,pokropic oliwa i zawinieta
w folie al.piec)Wycisnac upieczony czosnek i rozciapac go na gladko i odstawic.
Do miseczki wlozyc dwa surowe zoltka,wymieszac(trzepaczka) i trzepiac dodac
powoli szklanke(cup) oliwy najlepiej dziewiczej.Dodac
czosnek,sol,pieprz,wymieszac,przykryc i wlozyc do lodowki coby sie
przemacerowalo przez pare godzin.To sie chyba Aioli nazywa i jest pyszne.
Pozdr.Dot

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 10:40:55

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

===========
Prostota ma swoje zalety:

Do 1 lyzki smietany wyciskam 3-4 krople
*soku* z przekrojonego zabka czosnku (sciskam palcami).
Do tego kilka ziarenek soli i ew. szczypta
dowolnego dodatku smakowego, np. papryki.

Ten sos ma moc tura!

waldek
==========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 12:14:25

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: "Grażyna Admaczewska" <g...@e...lodz.pl> szukaj wiadomości tego autora

hej ja robię tak : czosnek miazdżę ok. 3 ząbków do tego sól i dużo ziół
prowansalskich. Całość mieszam z jogurtem naturalnym + majonez trochę +
śmietana - do ryb , mięs , wędlin., do wszystkiego. SUPER SPRUBUJCIE!
pozdrawiam Grazka
Użytkownik "Robert Spasiuk" <i...@r...pdi.net> napisał w wiadomości
news:b4n1ev$1vs$1@flis.man.torun.pl...
> Witajcie
>
> Soso czosnkowy - niby prosta rzecz, ale na pewno kazdy ma swoj sposob.
>
> Prosze o Wasze propozycje,
>
> BTW moze ktos wie jak zrobic taki, jak podaja w Sfinksie?
>
>
> pozdrawiam
>
> Robert
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 15:00:36

Temat: Re: Sos czosnkowy
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 13 Mar 2003 13:14:25 +0100, "Grażyna Admaczewska"
<g...@e...lodz.pl> wrote:

>hej ja robię tak : czosnek miazdżę ok. 3 ząbków do tego sól i dużo ziół
>prowansalskich. Całość mieszam z jogurtem naturalnym + majonez trochę +
>śmietana - do ryb , mięs , wędlin., do wszystkiego. SUPER SPRUBUJCIE!
>pozdrawiam Grazka
>Użytkownik "Robert Spasiuk" <i...@r...pdi.net> napisał w wiadomości
>news:b4n1ev$1vs$1@flis.man.torun.pl...


W Nigerii przyjaciel Libanczyk, wlasciciel knajpy, podawal
ogromne kotlety schabowe (bez zbednych panierunkow), a przy boku
podawal sos czosnkowy - straszna ilosc zmiazdzonego czosnku z
odorbina oliwy. przegryzie sie w lodowce pare godzin i gotowe.,
lepszego ni e jadlam.

Pierzu
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Patelnie
Czerwona kopusta.
Co na trzydziestk
Tabasco
Urządzenie do Hot dogów - gdzie to kupić ???

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »