Szukana fraza: Autor: Shrek <j...@p...onet.pl>
Znaleziono: 345 wiadomości
2003-02-25 10:47:23 | Shrek inne posty tego autora
> do chińszczyzny kroję imbir i marchewkę w drobne "zapałki", solę i > zalewam octem. Odstawiam na parę godzin do lodówki. Opłukuję i do żarcia > dodaję (w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-25 12:43:11 | Shrek inne posty tego autora
> to są pędy imbiru, takie różowe. Niestety chyba nie kupisz świeżych. > Trza gotowe ze słoika brać. Też toto lubię jak diabli. Trochę sosu > sojowego do tego i gotowa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest?2003-02-25 12:49:23 | Shrek inne posty tego autora
Danka wrote: > Zamówiła pizzę z owocami morza i poza krewetkami, ośmiornicami i takimi tam, > było coś takiego: > > małe i duże, białe, gumiaste krążki - bez smaku ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: co to jest?2003-02-25 14:07:20 | Shrek inne posty tego autora
> Witam > wydaje mi sie, ze kalamarnica, kurcze cos takiego nie wiem napewno,ale jakos > to sie tak nazywa > Pozdrawiam (ja bym nie zjadla... raz zostalam ugoszczona w Norwegii ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-25 14:21:03 | Shrek inne posty tego autora
> oducz się proszę tej świeRZości, bo oczy bolą. Te różowe to naprawdę > pędy, nie korzeń. Znaczy bardziej łodyga niż pęd, ale to, co nad ziemią > rośnie. Jak ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-25 14:32:52 | Shrek inne posty tego autora
No i prosze. Zawzialem sie i chyba znalazlem. Trzeba tez szukac pod haslem "beni shoga" (ew. "shooga") * Exported from MasterCook * ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-25 14:41:01 | Shrek inne posty tego autora
> > fajnie wygląda. Ale imbir musi być młody a w sklepie, gdzie dostanę > młody imbir jest ten gotowy w słoikach ;-) > Serio widziales taki gotowy w sloikach? Gdzie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-25 15:48:36 | Shrek inne posty tego autora
> > Vinh Loi, Berlin, Rheinstr. > :( Troche za daleko...... Ale jak bede tam nastepnym razem, to bede pamietal ;) Pozdr., Shrek [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
(Off Topic) Re: co to jest?2003-02-25 15:55:15 | Shrek inne posty tego autora
> > nie pisz tak do Ślązaka. Rzyć to po śląsu dupa. Ooops! :"> Przepraszam.... > > te słynne zepsute śledzie z puszki. Faktycznie, zapach odurzający ;-) > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co zrobić żeby nie pryskał???2003-03-07 10:24:45 | Shrek inne posty tego autora
Izunia wrote: > Witam szanownych Grupowiczów!!! > Proszę poradźcie, co mam zrobić żeby podczas smażenia ryb nie pryskał > olej??? Przeważnie kupuję filety z mintaja ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia