Szukana fraza: Autor: Shrek <j...@p...onet.pl>
Znaleziono: 345 wiadomości
2003-02-17 23:02:54 | Shrek inne posty tego autora
jaro wrote: > Polecam sie na przyszłość chociaz się nie przedstawiłam. > Magdalena > m...@s...eu.org > Robilem kiedys lososia smarzonego w pergaminie i bardzo mi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szynka peklowana - zielona2003-02-19 09:20:39 | Shrek inne posty tego autora
MonikaP wrote: > Użyłam gotowej soli do peklowania Peklovit. Ponieważ szyneczka była mała > około 1 kg to użyłam 0,5 litra wody i połowę opakowania (zgodnie z > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: szynka peklowana - zielona2003-02-19 09:27:03 | Shrek inne posty tego autora
> No i wczoraj zjedliśmy na obiad. Była dobra i brzuszkom smakowała. > Dziś mąż też ją zjadł a ja z ostrożności zrezygnowałam z tego smakołyku. > Pozdrawiam > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Rozmaryn2003-02-24 08:52:50 | Shrek inne posty tego autora
> Czy igły w roślinach iglastych nie są odpowiednikiem liści? Niewatpliwie masz racje, ale zareagowalem dla tego, ze oczekiwanie przecietnego czlowieka po uslyszeniu slowa ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-24 14:18:37 | Shrek inne posty tego autora
> Imbiru dodaje sie malutko i najlepiej pod koniec gotowania. Np. w fasolce po > bretonsku pod koniec gotowania i tylko tyle ile na czubku noza. No z tym sie nie zgodze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-24 16:08:13 | Shrek inne posty tego autora
> > Oj pali pali, ale przyjemnie > Mala uwaga: Moze troche pali.... ale: Imbir pokroic w drobniutka kosteczke (taka 1mm x 1mm x 1mm, lub jeszcze drobniej, ew. takie paseczki ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-24 17:34:45 | Shrek inne posty tego autora
> No wlasnie, co sie robi ze swierzym (korzeniem?) imbiru? > Jak to sie przyrzadza, mam na mysli; tyrzeba obrac? cienko/grubo? > oskrobac? gotowac? zetrzec? > Moze ma ktos ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-24 17:37:56 | Shrek inne posty tego autora
>>>Imbir pokroic w drobniutka kosteczke (taka 1mm x 1mm x 1mm, lub jeszcze >>>drobniej, ew. takie paseczki tez moga byc...) >>>Zalac sokiem z cytryny ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: imbir - pytanko2003-02-24 18:34:26 | Shrek inne posty tego autora
> > mnei sie wydawalo, ze napar to herbatka :) > Dla mnie herbata to .... herbata, a inne wynalazki, to.... pfuj! Napary kojarza mi sie z lekarstwem... tez pfuj! Po co psuc ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Odp: imbir - pytanko2003-02-24 18:37:50 | Shrek inne posty tego autora
>>mozna zdaje sie, jeszcze taka herbatke imbirowa ze swiezego >>zmajstrowac tez na przeziebienie > > > oraz ponoc na nudnosci w ciazy :-) > Slyszalem tez, ze ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia